Uhapšena trojka u BiH: Danima krali alkohol iz prodavnica

Radiosarajevo.ba
Uhapšena trojka u BiH: Danima krali alkohol iz prodavnica
Foto: EPA / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška identifikovali su i uhapsili tri osobe osumnjičene za krađu.

Uhapšene su osobe inicijala N.R. i P.M. iz Bosanske Gradiške i A.L. iz Nove Gradiške u Hrvatskoj.

Naime, kako je saopćeno iz policije, jučer oko 17.20 sati prijavljeno je da su neposredno prije momenta prijave iz trgovačkog centra u mjestu Dušanovo tri nepoznate osobe ukrale razne artikle i određenu količinu alkoholnog pića.

"Zbog postojanja sumnje da su počinila krivično djelo 'Krađa', N.R., P.M. i A.L. lišeni su slobode, od istih su oduzeti otuđeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku (alkoholna pića i razni trgovački artikli)", navode iz policije.

No, ove se osobe sumnjiče i da su unazad desetak dana u poslijepodnevnim satima iz trgovačkog centra u mjestu Dušanovo ukrale određenu količinu alkoholnog pića, prehrambenih i neprehrambenih proizvoda.

"O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lica nakon ispitivanja, otpuste na slobodu, a da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv istih nadležnom tužilaštvu dostavi izvještaj za počinjena krivična djela", saopćeno je iz PU Gradiška.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije