Specijalizanti provocirali starijeg hirurga tokom operacije, sve se "zakuhalo" oko jednog imena

0
Radiosarajevo.ba
Specijalizanti provocirali starijeg hirurga tokom operacije, sve se "zakuhalo" oko jednog imena
Foto: Arhiv / Ljekari / Ilustracija

O pozadini skandala u splitskom KBC-u, kada je u operacijskoj sali stariji ginekolog prijetio mlađem skalpelom, zbog čega je intervenisala i policija, a slučaj proslijeđen DORH-u, oglasio se bivši zaposlenik splitske bolnice, hirurg dr. Hrvoje Tomasović.

Uvodno je istaknuo kako dobro poznaje starijeg doktora, koji je prijetio mlađem skalpelom te je istaknuo kako je vrlo ozbiljan doktor, specijalist ginekolog koji izvodi vrlo teške i komplikovane ginekološke zahvate.

Prijetio je specijalizantu kojega dr. Tomasović u svom postu naziva "novonormalnim".

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Tokom ozbiljnog ginekološkog operacijskog zahvata kojeg je izvodio asistirala su mu dva specijalizanta, a prema jednom izvoru čak tri. U toku operacije pitao je prvog kolegu specijalizanta kako mu je ime i ovaj mu odgovori da se zove "Jure". Doktor pita sada drugog specijalizanta kako se zove, ovaj kaže da se zove isto "Jure". Tu počinje maleni problem jer mu se sada nekako činilo da nešto nije u redu i da su ga, kako kažu u Splitu, "počeli vatat u đir". Pita on trećega kako se zove, a ovaj odgovori da je isto "Jure". Onda opet pita prvoga kako se zove i ovaj uz smijanje opet kaže da je "Jure".

Doktor nakon toga shvati da ga mladi specijalizanti koji nemaju veze još s ginekologijom rade budalom, redikulom i da se s njime sprdaju dok je on u adrenalinskom stresu od operacije. Ometaju operaciju i izbace čovjeka iz takta, koji na to kaže to što je rekao. Onda mladi specijalizant koji vjerojatno nema pojma o ginekologiji, a specijalizaciju je dobio vjerovatno preko veze, prijavi nesretnog doktora policiji i eto ti afere", napisao je dr. Tomasović na svom Facebook profilu.

Znate li priču o fotografiji koja je promijenila svijet?

Znate li priču o fotografiji koja je promijenila svijet?

Zapitao se je li normalno da specijalizanti rade budalom starijeg ginekologa i zaključuje kako doktor uopće nije kriv jer je bio isprovociran.

Prisjetio se i slučaja kada je sam bio specijalizant, kada je mladi kolega dobio otkaz nakon što mu se rašio šav, a glavni hirurg ga udario šakom tako da se onesvijestio pa su ga iznijeli iz operacijske sale. 

"Sutra ujutro staronormalni specijalisti vijećali su kako taj specijalizant ometa operaciju, ugrožava život pacijenta, da on takav nije za hirurga i dali mu otkaz. Toliko o tome i kako je bilo. Samo da kažem, iz moje generacije svi smo postali dobri hirurzi, a iz ove novonormalne to ćete tek vidjeti kakvi će biti", zaključio je dr. Tomasović, prenosi Večernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije