Šok prizor iz Srbije: Iz slavine teče voda koja gori

0
Radiosarajevo.ba
Šok prizor iz Srbije: Iz slavine teče voda koja gori
Twitter / Gori voda

U Stajićevu pored Zrenjanina iz slavina teče “vatrena voda” kako je nazivaju žitelji ovog sela.

Malo je reći da je Zdravko Milankov ostao u čudu kada je shvatio da u svojoj novoj kući u Stajićevu iz slavina uz vodu teče i zapaljivi gas, prenosi Blic.rs.

Kao Zrenjnaninac, nažalost je navikao da voda bude žuta i opasna za piće, pa se tome nije puno začudio i kada je došao u Stajićevo. No, ubrzo mu je postalo jasno da je ovdje voda posebno opasna.

"Pola sela je na tom nekom bunaru koji ima ovaj problem, druga polovina ima normalnu vodu. Bukvalno kad pustite vodu prvih pola minuta teče zapaljivi gas. Ovo je ozbiljan problem", kazao je Milankov. 

Kako je dodao, ostao je u čudu kada je shvatio da je ljudima u selu to normalna situacija.

"Kako to može biti normalno?! Pokušao sam da zapalim vodu i uspjelo mi je, pa sam odmah snimio video kako bi pokušao da alarmiram javnost. Vjerujte, ima ljudi u selu koji tu vodu i piju, jer nemaju šta drugo. Inače voda gori samo kada je vruća, sa hladnom se to ne dešava", ispričao  je je Milankov. 

Tako, tokom noći, u bojler zna toliko da se nataloži gasa da on curi iz slavine uz vodu i dosta duže od nekoliko minuta. 

Pravo je čudo da se nije desila neka katastrofa.

"Čuo sam da su se u selu nekima zapalile veš mašine, čak i da je jedna žena gorjela, ali ne znam da li je to istina. Svakako ne bih palio cigaretu pored ove vode", nastavio je on..

Ivan Živkov sociolog iz Zrenjanina koji je podijelio Zdravkov snimak na Twitteru kazao je da ga ništa ne iznenađuje kada je u pitanju voda u okolini Zrenjanina. 

"Svašta smo doživjeli sa vodom ovdje, ništa me ne čudi, ni gasovi, eksplozije, ni požari, eto i ova koja gori nam izgleda nije čudna",  izjavio je Živkov.

Video pogledajte na OVOM LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije