Socijalni radnici tužili Jelenu Veljaču i Natašu Janjić

1
Radiosarajevo.ba
Socijalni radnici tužili Jelenu Veljaču i Natašu Janjić
FOTO: Facebook / Terete se za krivično djelo protiv javnog reda

Advokatski ured Klaudia Čurina iz Zagreba podnio je krivičnu prijavu državnom odvjetništvu protiv glumica Jelene Veljače i Nataše Janjić-Medančić u kojoj ih terete za krivično djelo protiv javnog reda, javnim poticanjem na nasilje i mržnju, opisanu i kažnjivu po članku 325. stavku 1. Krivičnog zakona, saopćila je Hrvatska komora socijalnih radnika.

Kažu da je unazad nekoliko dana među socijalnim radnicima spontano pokrenuta inicijativa za podnošenje krivične prijave protiv Veljače i Janjić-Medančić, piše 24 sata.

„Krivična prijava Komore socijalnih radnika podnesena protiv mene zvuči kao proizvod idealnog svijeta gdje jedna struka bez iznimki može homogeno prisegnuti da uvijek radi bezgrešno i najbolje za svako dijete i porodicu, i da je nemoguće da se u poslu potkrade greška ili previd. Svi znamo, pa i sama znam po svom poslu, da to nije uvijek tako. U ovom poslu, nažalost, greške su fatalne. Ovim putem, želim se ispričati što sam svoju ogorčenost i prestravljenost slučajem djevojčice Nikoll u privatnoj i vrlo općenitoj prepisci s Jelenom Veljačom obojala neprimjerenim rječnikom i neodređenim, ali dramatičnim optužbama“, poručila je, između ostalog, Janjić-Medančić na Facebooku.

Krivičnoj prijavi, kažu u Komori, masovno su se priključili socijalni radnici, psiholozi, pravnici, socijalni pedagozi...

U ponedjeljak, kada je krivična prijava podnesena, advokatsku punomoć za zastupanje predalo je 169 stručnih radnika centra, a očekuje se da će se prijavi pridružiti još nekoliko stotina socijalnih radnika, psihologa i pravnika radnika centara.

„Hrvatska komora socijalnih radnika podržava inicijativu svih stručnih radnika centara koji učestvuju te poziva i ostale strukovne komore da iskažu svoju podršku”, navode u saopćenju koje u ime Upravnog odbora Hrvatske komore socijalnih radnika potpisuje Antun Ilijaš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije