Snježana opisala horor koji je doživjela na ljetovanju u Crikvenici: "U šoku smo"

Radiosarajevo.ba
Snježana opisala horor koji je doživjela na ljetovanju u Crikvenici: "U šoku smo"
Foto: Facebook / Ilustracija

Djelatnik štanda na kojem se prodaju nogometni dresovi u Crikvenici prije nekoliko je dana verbalno i fizički nasrnuo na hrvatsku državljanku Snježane W. i njenog osmogodišnjeg sina, kojeg je ošamario preko uha, protresao za uho te odignuo sa zemlje, piše Novi list.

"Bila sam na odmoru u Crikvenici sa svojim osmogodišnjim sinom, kao i skoro svake godine do sada. Kada smo izašli u večernjim satima, oko 21 sat, u šetnju, došli smo do place, nasuprot autobusne stanice. Prolazeći pored jednog od štandova koji se nalazio na sredini cijelog tržnog prostora, obratila sam se prodavaču zbog dresa koji smo ugledali, a svidio se mom sinu. Upitala sam ga ima li možda manjih brojeva od izloženih, pa je krenuo unutar štanda, ali se ubrzo i okrenuo s komentarom: 'Vas dvoje jedete sladoled, a došli ste mene zaje... za 100 kuna!'", napisala je Novom listu Snježana W. i dodala da trenutno živi i radi u Njemačkoj te da često ljetuje u Crikvenici.

"Tada nas je počeo vrijeđati, vikao da se gubimo. Pitala sam ga što mu je, kako se to ponaša i zašto je tako nekulturan u komuniciranju s kupcima. Tada se »otvorio« i počeo psovati izdijelivši mi različite prostačke epitete, spominjao mi je mater, govorio da se 'gonim u pi*** materinu' te urlao na mene: 'Marš odavde!' Nisam reagirala osim što sam komentirala kazavši mu: 'Bože sačuvaj, čudnog li čovjeka'. On je ostao sjedeći i psujući ispred svog štanda", nastavila je Snježana W.

Gospođa i njezin osmogodišnji sin zatim su se od mjesta verbalnog napada udaljili nekih 250 do 300 metara te stali na semaforu kako bi prešli cestu. Dok su čekali da semafor pokaže zeleno, djelatnik štanda im je prišao s leđa i udario sina Snježane W.

"On je došao nama s leđa i udario mog sina, ošamarivši ga preko uha, dobro ga protresao za uho i odignuo od zemlje... Sin je počeo vrištati od bolova, imala sam osjećaj da je cijeli grad zvučao, oko nas masa ljudi koji su zaprepašteno i šokirano gledali, i s jedne i druge strane semafora. Taj čovjek se odmah vratio, istog trenutka okrenuo i otišao nazad prema svom štandu. Ja sam uspjela samo viknuti: 'Hej, čovječe, što si to uradio, jesi normalan', dok moj sin nije prestajao plakati od šoka i bola.

Krenula sam provjeravati nije li ga ubo nožem ili ga s leđa teže ozlijedio. Istovremeno, očevici su zvali policiju koja je odmah došla pa kad smo krenuli prema štandu", dodala je Snježana W.

Policijski službenik je prišao muškarcu, razmijenio s njim nekoliko riječi te gospođi rekao da ga poznaje, ali da će ona morati odlučiti hoće li ga prijaviti.

"Pojasnio mi je da počinitelj napada može biti kažnjen. Ja sam mu rekla da ga želim prijaviti i policajci su ga priveli u postaju", zaključila je Snježana W svoje pismo Novom listu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije