Snimljen trenutak pred tragediju: Mušterija ubila taksistu zbog računa od 3 KM

Radiosarajevo.ba
Snimljen trenutak pred tragediju: Mušterija ubila taksistu zbog računa od 3 KM
Printscreen / Kurir
Vozač kragujevačkog Mega taksija ubijen je u Bresnici, a usmrtila ga je mušterija koja nije imala manje od 3 KM da plati vožnju.

Kako piše Kurir, ubica nije htio platiti 180 dinara za vožnju i odmah je izvukao vozača iz taksija i počeo ga tući i udarati nekim predmetom.

Očevici su bili užasnuti zatečenim nasiljem i bili sigurni da je žrtva na kraju i izbodena nožem.

Sve ovo se dešavalo u Kragujevcu u Srbiji u noći sa srijede na četvrtak.

Kako piše Kurir, ubica je brzom reakcijom policije uhapšen.

"Po našim dosadašnjim saznanjima, osumnjičeni je odbio da plati vožnju i uz svađu sa taksistom počeo da izlazi iz automobila „punto“. Na snimku sigurnosne kamere u obližnjoj mjenjačnici vidi se kako je taksista pokušao da zadrži putnika povlačeći ga za jaknu, dok se ovaj otimao. Nikola se potom vratio u automobil i počeo pesnicama da udara Đukića u glavu i tijelo. To je trajalo nekoliko sekundi. Osumnjičeni je zatim izašao iz automobila, Đukić je klonuo i u besvjesnom stanju spalo mu je stopalo noge sa kočnice, zbog čega je „punto“ nekontrolisano krenuo nizbrdo i posle dvadesetak metara se zakucao u rashladnu vitrinu za sladoled ispred trafike na suprotnoj strani ulice", kaže Kurirov izvor iz istrage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije