Snažno nevrijeme pogodilo Dalmaciju: U Splitu potoci idu kroz stare ulice

4
Radiosarajevo.ba
Snažno nevrijeme pogodilo Dalmaciju: U Splitu potoci idu kroz stare ulice
Foto: Screenshot/Youtube / Nevrijeme u Splitu

 Jako nevrijeme koje je u noći s nedjelje na ponedjeljak pogodilo šire splitsko područje zadalo je dosta vatrogascima koji su uglavnom uklanjali počupana stabla s prometnica, ali i pumpali vodu iz poplavljenih podruma.

U Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split se doznaje kako su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita zajedno s kolegama iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split tijekom noći uklanjali stabla s saobraćajnica.

Tako su već iza 23 sata stabla padala uglavnom u središtu grada i to na saobraćajnice i na parkirana vozila na Mažuranićevom šetalištu, u Kaštelanskoj, Zvonimirovoj, Rendićevoj, Zrinsko-Frankopanskoj, Plančićevoj i Starčevićevoj ulici.

Zemljotres pogodio Hrvatsku u noćnim satima

Zemljotres pogodio Hrvatsku u noćnim satima

U Viškoj ulici na Bačvicama, te na Putu Firula bili su poplavljeni podrumi što je također zahtijevalo intervenciju vatrogasaca.

Osim Splita nevrijeme s olujom, grmljavinom i obilnom kišom je pogodila i Kaštela, šire makarsko područje, otoke Hvar, Brač, Vis i Šoltu, te s manjim intenzitetom i oborinama ostatak županije.

U kratkom vremenu tako je u Splitu palo više od 25 litara kiše po četvornom metru. 

Dalmacija danas piše da je oluja bila i na makarskom i dubrovačkom području, kao i na Murteru, gdje je noćas do 01.30 sati pala čak 51 litra kiše po metru kvadratnom. Toliko kiše na Murteru padne u cijelom augustu. 

Do 1.30 na Dinari je palo 43 litre kiše po metru kvadratnom, a slijede Starigrad s 37 litara, Muć i Jasenice s 32, Split Gripe i Split 3 s 31, Jezera i Ražanac s 30, Betina s 28, te Split Spinut, Vinjalić i Benkovac s 27, dok je na Korčuli palo 26 litara, prema podacima sa stranice pljusak.com, pišu 24Sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije