Slučaj u susjedstvu: Dobila kaznu jer hrani mačke na javnoj površini - treba platiti 240 KM

2
Radiosarajevo.ba
Slučaj u susjedstvu: Dobila kaznu jer hrani mačke na javnoj površini - treba platiti 240 KM
FOTO: Radiosarajevo.ba / Mačke

U Puli je jedna penzionerka novčano kažnjena jer je hranila mačke. Mora platiti iznos koji je gotovo isti iznosu socijalne pomoći od koje živi. 

Nevenka Ristović 8. marta, na Dan žena, dobila je kako kaže čestitku, no nije bila uobičajena čestitka već se radilo o novčanoj kazni jer je hranila mačke na javnoj površini.

Hranila je mačke ispred svoje zgrade i dobila kaznu od 132 eura (oko 260 KM) , dok živi od 172 eura (oko 340 KM) mjesečno od socijalne pomoći.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

"Svaka maca ima svoju posudicu. Nikad im nisam bacala hranu", pričala je Nevenka i rekla da svaka mačka jede iz svoje posude, no pulski su joj komunalni redari napisali kazni jer je, kako su naveli "hranila životinje bacanjem hrane na javnu površinu".

"To je krajnje nepošteno", požalila se.

"Nezakonito je što vi radite. Da mene koja hranim gradske mačke od svoje bijede odvajam iz svojih usta, da vi mene kažnjavate to što radim vaš posao, vi trebate meni kupiti hranu jer ja radim vaš posao. Ja brinem o ovim mačkama", poručila je pulskim komunalnim redarima.

Starica mora u zatvor jer je hranila napuštene životinje

Starica mora u zatvor jer je hranila napuštene životinje

Hranu im donosi dvaput na dan, oko sedam ujutro i 18 sati navečer. Mačkama noću daje krekere.

"Skuham rižu, malo paštice mrkvice i pomiješam im jednu konzervu", rekla je.

Problem s mačkama koje hrani vjerovatno se povećao s porastom njihovog broja.

Predstavnica stanara zgrade u kojoj Nevenka živi rekla da se ne radi o malom broju mačaka koje ona hrani, piše Danas.hr.

"To je u pitanju 20-ak mačaka. U zadnje se vrijeme ona stabilizirala i relativno je u redu, no dok je hranila mačke tu i tamo to je bilo katastrofa po autima, s balkona se bacala hrana", rekla je pak predstavnica s druge strane priče.

Njezin susjed Filip suosjeća sa ženom koja se trudi hraniti mačke, no ističe da ih se previše okotilo te da bi se to trebalo riješiti.

Nevenka se obratila i pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću, no on je poručio da kaznu ne može izbrisati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije