Slučaj u bh. komšiluku: Muškarac u Porscheu vara ljude na benzinskim pumpama, ovo mu je "caka"

3
Radiosarajevo.ba
Slučaj u bh. komšiluku: Muškarac u Porscheu vara ljude na benzinskim pumpama, ovo mu je "caka"
Foto: Arhiv / Porsche Carrera 911 Cabrio / Ilustracija

Na benzinskim pumpama, uglavnom u okolini Beograda, možete sresti čovjeka od pedesetak godina koji vozi automobil - Porsche Carrera.

I tu ne bi bilo ništa čudno da on ne prilazi vozačima, obično bira vozila sa stranim tablicama, ali nije imun ni na Srbijance, i traži na zajam od 3.000 (oko 50 KM) do 5.000 srbijanskih dinara (oko 80 KM) za gorivo pod izgovorom da je zaboravio novac i kartice i da će im koliko sutradan uplatiti novac, prenosi Srbija Danas.

Uzme uredno broj računa, ali naravno - pare nikad ne vrati!

U žestokom sudaru povrijeđene dvije osobe: Objavljen identitet oba vozača

U žestokom sudaru povrijeđene dvije osobe: Objavljen identitet oba vozača

Oni lakovjerni mu povjeruju najviše zbog skupog vozila koje vozi, pa njegova prevara uspijeva.

Kako nezvanično saznaje spomenuti medij iz izvora iz istrage, u januaru ove godine je policiji bio prijavljen slučaj kad je jedan građanin pozajmio novac čovjeku na benzinskoj pumpi.

"Policija je tada identifikovala osobu, konsultovala je i nadležno tužilaštvo, gdje je utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela. Osobe kojima se desi ovako nešto mogu slučaj prijaviti policiji ili tužiti privatno", kaže izvor.

Sada se prevarant vratio i ponovo nalazi žrtve.

Jedna osoba za medije kaže da ga je pomenuti muškarac zaustavio na pumpi poslije skretanja za aerodrom "Nikola Tesla" i tražio mu pozajmicu od 3.000 dinara (oko 50 KM).

"Vidio sam kako me čovjek iz skupog modela Porschea kroz prozor poziva da dođem do njega. Prišao sam. Visok je, ćelav... Kaže mi da mu je nestalo benzina, da trenutno nema keša kod sebe, da mu kartice nisu tu i da mu pozajmim za gorivo. Tražio je da mu zapišem broj svog računa i rekao da će mi sutradan odmah uplatiti. Dao sam mu novac onako u brzini i nisam previše razmišljao, ali sam kasnije od prijatelja čuo da ga je muškarac zaustavio na pumpi kod Zmaja i tražio mu novac za benzin uz istovjetnu priču", objašnjava prevarani građanin.

"Kad smo se raspitali, radnici su nam rekli da su viđali taj auto da stoji na pumpi. Želimo da upozorimo ljude, a naročito strance da ne nasjedaju i da ne pozajmljuju novac. Obavijestio sam policiju. Upućeni kažu da je ovo očigledno dobro uigrana šema, samo se postavlja pitanje koliko često se to radi", zaključio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije