Slučaj u Beogradu: Supruga hirurga nasilnika podnijela zahtjev da se siledžija brani sa slobode

1
Radiosarajevo.ba
Slučaj u Beogradu: Supruga hirurga nasilnika podnijela zahtjev da se siledžija brani sa slobode
Foto: RINGIER / Nikola Ostojić

Ivana, supruga doktora Nikole Ostojića, hirurga sa VMA podnijela je molbu da se njenom suprugu ukine pritvor i omogući odbrana sa slobode ili da bude u kućnom pritvoru.

Protiv Nikole Ostojića je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu krajem maja podiglo optužnicu zbog sumnje da je počinio krivična djela nasilje u porodici i nedozvoljeno posedovanje oružja,

Ovu vijest je potvrdio i advokat Đorđe Kalanj, branilac optuženog doktora, koji pojašnjava.

Puljić se javio iza ponoći: 'Kukaju u Beogradu kako je cijeli zapadni svijet ustao protiv Srbije'

Puljić se javio iza ponoći: 'Kukaju u Beogradu kako je cijeli zapadni svijet ustao protiv Srbije'

"Supruga mog klijenta je samoinicijativno odlučila, a zatim preko svog punomoćnika, advokata Vladimira Pavlovića, nadležnom sudu podnijela zahtjev, odnosno molbu da se njenom suprugu ukine pritvor i omogući odbrana sa slobode ili da bude u kućnom pritvoru", kaže Kalanj.

"Na ovakvu odluku se odlučila kako njihovo troje maloljetne dece ne bi patilo i kako bi imala mogućnost češćeg viđanja sa ocem. O ovom zahtjevu oštećene u narednih sedam dana treba da odluči Treći osnovni sud u Beogradu."

Tužilaštvo je nakon podizanja optužnice, predložilo sudu da se hirurgu zbog izvršenja navedenih krivičnih djela izrekne kazna shodno zakonu, uz istovremeni prijedlog da mu se produži pritvor u kojem je od februara, prenose mediji.

Nikola Ostojić
Foto: RINGIER: Nikola Ostojić

Poznati hirurg je uhapšen nakon prijave supruge da ju je, u porodičnom stanu, više puta psihički i fizički zlostavljao. Tom prilikom zadobila je teške povrede, prelom četiri rebra, nadlaktice i hematome.

Tokom istražnog postupka, u nadležnom Tužilaštvu su, osim oštećene saslušani i brojni svjedoci. Neki od njih, poput dadilje i kućne pomoćnice, rekli su da nikada nisu vidjeli da je doktor bio nasilan prema supruzi dok je brat oštećene potvrdio sestrine tvrdnje, rekavši da je ona sve krila, ali na kraju ga je, o nasilju obavijestila putem SMS poruka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije