U splitskom tržnom centru poginula radnica: 'Pokušala je izvući kantu, presa se upalila...'

0
Radiosarajevo.ba
U splitskom tržnom centru poginula radnica: 'Pokušala je izvući kantu, presa se upalila...'
Foto: Printscreen / Splitski tržni centar

U srijedu, 14. juna, malo prije ponoći, u prostoru trgovačkog centra u Splitu, dogodila se radna nesreća u kojoj je smrtno stradala 50-godišnja djelatnica prilikom korištenja stroja za papir.

Na mjestu događaja je proveden uviđaj u saradnji s nadležnim zamjenikom Državnog odvjetništva te nadležnim inspektorom zaštite na radu Državnog inspektorata. Temeljem naloga zamjenika državnog odvjetništva biti će provedena obdukcija, saopćili su iz PU SD.

Jutros taj Kaufland u Ulici 114. brigade nije uopće nije otvorio, a noćas su cijelim kvartom odjekivale sirene...

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Kako su izvijestili iz Javne vatrogasne postrojbe u Splitu, u 23 sata i 55 minuta imali su tehničku intervenciju oslobađanja prikliještene ženske osobe. Na intervenciji je bilo 15 vatrogasaca s pet vozila Javne vatrogasne postrojbe Split. Sirene su čuli i stanovnici kvarta.

"Ljudi pričaju da je bacala papir u prešu i upala joj je i kanta. Ona je pokušala izvući tu kantu, ali preša se navodno uključila sama od sebe, niko ne zna kako. Uhvatila ju je prvo za ruku, nije se mogla izvući. Kažu da je vikala i dozivala upomoć. Čuo ju je neko, pozvani su vatrogasci. Ona je bila živa i kada su oni došli, ali preša ju je zahvatila i umrla je", rekli su stanovnici iz okolice.

O cijelom slučaju oglasili su se i iz Kauflanda. 

"Duboko smo potreseni zbog tragične nesreće koja se dogodila noćas u našoj poslovnici u Splitu te izražavamo najiskreniju i najdublju sućut obitelji, svim bližnjima, prijateljima, kolegicama i kolegama naše stradale kolegice. Obitelji i kolegama naše dugogodišnje kolegice pružat ćemo svu potrebnu podršku", poručili su, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije