Slučaj sirijske djevojčice Allse: Saopćenje Policijske uprave ličko-senjske

Radiosarajevo.ba
Slučaj sirijske djevojčice Allse: Saopćenje Policijske uprave ličko-senjske
Nakon što je jedan Sirijac uputio očajnički poziv putem društvenih mreža kako bi mu se pomoglo pronaći 5-godišnju kćer Allsu, od koje ga je, kako tvrdi, razdvojila hrvatska policija, oglasila se Policijska uprava ličko-senjska.

Sirijac koji je vraćen u BiH: Pomozite mi naći kćer, Allsa (5) je sama u Hrvatskoj

U saopćenju Policijske uprave ličko-senjske stoji:

"Nakon javne objave podataka i medijskih upita policijski službenici pristupili su provjeri iznijetih navoda, te u dosadašnjem postupanju utvrdili kako su iznijete koordinate o mjestu na kojem se navodno događaj dogodio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac. 

Naime, navedene koordinate označavaju područje grada Gospića udaljenog oko 70 km od sela. 

Nadalje, netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama. 

U ovom je trenutku u tijeku i daljnja provjera drugih navoda.

Također izvješćujemo da nemamo službenu prijavu nestanka djeteta niti točne identifikacijske podatke, a što u ovom trenutku otežava kvalitetno traganje. Međutim, svejedno smo internim obavijestima sustava MUP-a navedene informacije o navodnom nestanku djeteta s podacima koji su nam trenutno dostupni, proslijedili svim relevantnim ustrojstvenim jedinicama kako bi bili na oprezu. 

Navedena osoba, otac, nije se službeno obratio hrvatskoj policiji, a o navedenom slučaju nije nas službeno izvijestila niti bosanskohercegovačka policija. 

Svaka osoba koja raspolaže sa službenim podacima o djetetu slobodna je pristupiti u najbližu policijsku postaju i prijaviti nestanak djeteta, a otac je slobodan pristupiti na njemu najbliži granični prijelaz i to učiniti.

Službenom prijavom traganje za nestalom osobom postaje kvalitetnije budući sadrži točne identifikacijske podatke, a koje mogu biti ključne za pronalazak nestale osobe", stoji u priopćenju Policijske uprave ličko-senjske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije