Skup podrške M. Nediću: Snimci nacističkih pozdrava iz Beograda šokirali regiju

Radiosarajevo.ba
Skup podrške M. Nediću: Snimci nacističkih pozdrava iz Beograda šokirali regiju
Nevjerovatne scene iz Beograda šokirale su cijelu regiju, nakon skupa ekstremno desničarskih organizacija "Srpski carostavnik" i "Srbska akcija - podvig borba", koje su zagovarale rehabilitaciju Milana Nedića.

Pristalice ovog pokreta skandirale su ime Nedića, saradnika nacističke Njemačke i predsjednika tadašnje marionetske Vlade Srbije, a osim skandiranja njegovog imena javnost su šokirali nakon što su usred Beograd koristili nacističke pozdrave, kao pristalice Hitlera tokom Drugog svjetskog rata, prenosi Blic.

S druge strane, organizirana su još dva skupa koje su organizirali DS, SDS i Zelena ekološka partija, te članovi LDP-a, kao i aktivisti organizacije Ne davimo Beograd koji se protive rehabilitaciji Milana Nedića, zbog čega su jake policijske snage osiguravale ove skupove.

Nekoliko suprotstavljenih grupa konstantno su skandirali i jedno vrijeme se verbalno prepucavale, ali su ih policijske snage držale razdvojenim.

Fotografije sa skupa jučer su se tokom popodneva masovno dijelile na društvenim mrežama, mahom uz zgražavanje ljudi iz čitave Srbije, ali i regije.

Skup podrške Milanu Nediću organiziran je na dan kada je, po zvaničnoj verziji, on izvršio samoubistvo, a vijest o tome juče je objavila i većina medija u regiji.

Sud o rehabilitaciji Nedića odlučuje već 10 godina.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije