Skromno, uz suze i tužan govor sahranjen Novica Zdravković

0
Radiosarajevo.ba
Skromno, uz suze i tužan govor sahranjen Novica Zdravković
Print Screen / Sahranjen Novica Zdravković

Pjevač Novica Zdravković, koji je preminuo u srijedu, sahranjen je danas u 13 sati na Centralnom groblju u Beogradu. Na posljednji ispraćaj brata pokojnog Tome Zdravkovića okupili su se porodica, prijatelji i kolege s estrade.

Po želji porodice, ispraćaj popularnog pjevača, koji se godinama borio protiv opake bolesti, obilježava se skromno, piše Nova.rs.

Novica Zdravković sahranjen je skromno u prisustvu najbližih članova porodice, prijatelja i kolega.

„Došli smo na ovo tužno mjesto da ispratimo našeg najvećeg pevača Novicu. Sada je među anđelima, a biće uvijek u našim srcima. Bio je kralj splavova, skroman, ali nikada prevaziđen”, glasi dio govora održan na grobu.

Pored kovčega su stajali uplakani sin Dušan i supruga Jelena, koji primaju saučešće prije početka opela, a pored kovčega na jednom od vijenaca stoji posveta „Poslednji pozdrav tati“.

Popularni pjevač preminuo je 16. juna uveče u bolnici usljed duge i opake bolesti sa kojom se borio.

Folker je skoro dvije decenije liječio kancer bešike, ali je nažalost bolest bila uporna i nije uspio da se izbori sa njom iako je imao operaciju prošle godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije