Preminuo poznati pjevač Novica Zdravković

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo poznati pjevač Novica Zdravković
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs / Preminuo u 74. godini

Novica Zdravković, brat poznatog pjevača Tome Zdravkovića, preminuo je sinoć u 74. godini.

Novica Zdravković bio je poznati pjevač folk muzike. Rođen je u Leskovcu 1947. godine, a veći dio života proveo je u Beogradu.

Najširoj publici bio je poznat po svojoj muzici, ali i po tome što mu je brat bio Toma zdravković, jedna od legendi narodne muzike Balkana.

“Tata je preminuo oko 20:30 sati u bolnici. Uzrok smrti nije koronavirus, nego njegova bolest s kojom se borio godinama. On je imao rak i dugo se mučio s tim. Šta da kažem, tuga. Teško nam je. Hvala vam na saučešću“, rekao je za Nova.rs pjevačev sin Dušan Zdravković.

Početkom prošle godine Novica je operisan i tada je izjavio da se dobro osjeća, ali i da se boji da tumor ne pređe i na prostatu, kao što je to bio slučaj kod njegovog brata Tome.

Novica je, kako je govorio u medijima, bio autor poznate Tomine pjesme “Umoran sam od života“. Njegova dva posljednja albuma su "Kralj splavova“ i "Ambis mog života“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije