Skandalozno: Vučić pokazao razumijevanje za suprugu srbijanskog fudbalera

Radiosarajevo.ba
Skandalozno: Vučić pokazao razumijevanje za suprugu srbijanskog fudbalera
AA/Twitter / Aleksandar Vučić i Tea Katai

Izvijestili smo da je američki klub LA Galaxy raskinuo ugovor sa srbijanskim fudbalerom Aleksandrom Kataijem nakon što je njegova supruga Tea objavila niz rasističkih i nasilničkih objava na druuštvenim mrežama.

Tea Katai je na svom Instagram profilu objavila poruku u kojoj demonstrante pokreta "Crni životi vrijede" nazvala "odvratnom stokom" te pozvala na nasilan obračun s njima, što je dodatno naelektrisalo atmosferu nakon smrti Georgea Floyda.

Pomalo neočekivano, skandalozna objava supruge srbijanskog fudbalera naišla je na razumijevanje predsjednika Aleksandra Vučića koji je u nedjelju gostovao na TV Pančevo. Vučić je slučaj nazvao "skandalom nad skandalima".

"Oni su našem fudbaleru dali otkaz zato što je njegova žena rekla nešto što se njima nije svidjelo? Kakve veze njegova žena ima sa tim kako on šutira loptu? To samo govori o hajci i harangi koja se vodi protiv predsjednika Trumpa. Ko si ti da ukidaš pravo nečijoj supruzi da ima svoj stav? Ako je počinila krivično djelo - goni je. Ako nije počinila krivično djelo, ne razumem o čemu se radi", rekao je srbijanski predsjednik, inače vatreni navijač Crvene zvezde, kluba čije je boje svojevremeno branio Aleksandar Katai.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije