Skandalozno: Srpska pravoslavna crkva odlikovala ratnog zločinca Šešelja

/ Komentari (41)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Bosanac

Pedofili caste zlocinca bolenici pogani

¨novogračaničko-srednjozapadnoamerička¨

ghovna.

Glupost je pricati o razlicitim nacijama u BiH.

Ameri i Zapad moraju demontirati ostavstine projekta Kraljevine SHS cije posljedice Balkan trpi preko sto godina. Projekat juznoslovenske drzave i nacije, po zahtjevu Amerike, se voljom saveznika Francuske, VB i Rusije izrodio u velikodrzavne projekte Srbije i Hrvatske. Danas je vidljivo da iza toga stoji islamofobija i Slavenski svijet Rusije. @Tim projektom je Crna Gora ukljucena u Srbiju. (Podgoricka skustina 26.11.1918.) @Formirane su administrativne oblasti Kraljevine: 1Srbija, 2Crna Gora, 3Bosna i Hercegovina, 4Dalmacija, 5Hrvatska,Slavonija, Međumurje, ostrvo Krk sa opstinom Kastav 6Slovenija sa Prekmurjem 7Banat, Bačka i Baranja. (Popis stanovnistva 1921.) @Grckopravoslavne i Crnogorska pravoslavna crkva su podvedene pod Pravoslavnu Crkvu Srbije (SPC) 1921. Cilj je jacanje srbijanskog uticaja u pravoslavnom zivlju radi posrbljavanja. @Izvrsena je agrarna reforma “Kmetopravo” 1919. sa ciljem oduzimanja grunta od nenacija Kraljevine ( muslimana, nijemaca, madjara,albanaca,) i besplatne podjele nacijama SHS. Vlasnicima grunta nikad nije isplacena pravicna naknada. Nagradjeni su i srpski borci iz Iww. @Napravljene su tri nacije: Srbi, Hrvati, Slovenci. Ostali su bili nacionalne manjine (maternji jezik) ili neopredjeljeni (muslimani). Pravoslavci sh jezika, na cijelom prostoru Kraljevine, su proglaseni nacijom Kraljevine Srbi. Bez obzira sto ne poticu iz Srbije (nisu joj dijaspora!). Po istom principu hs jezika i krscanske vjeroispovijesti katolici su prevedeni u nacij

Rjesenje je jednostavno

@Invazijom Rusije (RF) na Ukrajinu 2022. na vidjelo su izasle namjere Slavenskog svijeta kroz velikosrpske i velikohrvatske projekte. EU i NATO su znacajno ugrozeni tim projektima. Izlazak Rusije na Jadransko more bi unistilo Zapad i razbilo Evropu. Danas su toga svjesne i VB, Francusku, Njemacku i SAD. Bedem su BiH i CG kao brane ka Jadranu. Moraju ih spasiti. @Treba svakoj drzavi nastaloj raspadom JU formirati njenu naciju. Dokinuti nacije Kraljevine SHS izvan maticnih drzava. @Vratiti iskonsko ime drzavi Bosna, nacija Bosanska. @Demontirati Dejtonski ustroj drzave jer je rezultat agresije susjednih drzava, embarga na oruzje, teskog krsenja temeljnih ljudskih prava, planskih i sistematdkih zlocina, ukljucijuci genocid nad Bosnjacima. @Ako to ne poduzme Zapad se raspada i ostaje bez moci. Mjesto Zapada svijetom ce vladati Istok! Na Jadranu i Mediteranu ce vladati Rusija i Kina.

Dodik pali svjetlo u balkanskoj krcmi bivsa Jugosl

Slusam Dodik : “Nama hoce da zabrane i ukinu srpstvo…” Mislim, ko ti moze ukinuti nesto genetski zapisano. Narodi imaju genetiku. Proradi sumnja! Mozda nemaju haplogrupu slavenskih Srba? I zaista, tek svaki peti ima vecinske slavenske pretke. Ali 80% ih nema!! Znaci, nisu slavenski narod Srbi! Pa odkad se srbuju? U XIX vijeku ni I Garassnin, ni Matica srpska ne zna za srbe u Bosni! Dodjose mesetari, ambasadori, lobisti, biznisi, drustava “za sirenje srpskog imena”, guslari.. Ali nema naroda Srba (osobno) ni na jednom popisu do 1948! Nema ni masovnoh seoba iz Srbije u Bosnu. Nema Srbija dijasporu u BiH!! Nema sta drugo biti! Projektom Kraljevine SHS napravise NACIJU kraljevine Srbi na cijelom prostori. Srbi izvan Srbije. Sve po kriteriju maternjeg sh-hs jezika i kršćanske vjeroispovijesti. Pravoslavci=nacija Srbi, katolici=nacija Hrvati. Slovenci imaju svoj jezik. Dakle to je to! U tom izčašenom projektu saveznika, po zahtjevu Amerike, htjedose napraviti juznoslovensku drzavu i NACIJU 1918. Francuzi, Englezi i Rusi podrzase velikodrzavne kodove SHS. U pozadini je bila islamofobija i Slavenski svijet. Od tog momenta Balkan pliva u zlu i krvi. Velikodrzavni projekti Srbije i Hrvatske napravise balkansku kasapnicu i do dana današnjega. Stradase neduzni. Posebno bosanski muslimani.

stvarno,

ovom poganluku kraja nema

Vrijeme budjenja

Tek invazijom Rusije na Ukrajinu 2022 shvati UK, Francuska, Njemacka i SAD, kolika je smrtna opasnost po Zapad Slavenski svijet. Hrvatsku i Srbiju smatraju slavenskim drzavama. Rusija bi izasla na Jadran. Raspala bi se EU po vjerskoj osnovi, nesta NATO. Mjesto ZAPADA svijetom bi vladao ISTOK. Rusija i Kina bi ovladale Sredozemljem. Samo CG i BiH drze Srbiju preko Drine, tamo daleko od mora! Na Balkanu hitno popraviti stanje. —Ukinutu nacije Kraljevine SHS izvan maticnih drzava. —Restituciju pomjeriti 27 godina ranije, na 1918. Mnogi su agrarnom reformom “kmetopravo” 1919. ostali bez grunta samo zato sto nisu nacija Kraljevine ( muslimani, Svabe, Madjari, Albanci,…). Nikada nije pravicno isplacen. Bezemljasi besplatno dobise zemljiste. Zato restitucija sa 1918! —Vratiti imovinu i ovlast grckopravoslavnim i crnogorskoj PC oduzete 1921. od strane Pravoslavne Crkve Srbije radi posrbljavanja. —Drzavama nastalim raspadom Jugoslavije vratiti suverenitet preko nacije.

Mrdomir

A dobro... Zvijer se vratila u zvjerinjak ...

Na ovom primjeru se vidi isto i objektivnost

tzv. Haskog tribunala. Da je postoji, te objektivnosti hocu reci, ovaj smrad ne bi nikad ugledao svjetlost dana. Ali zato je Blaskic kriv za 44 godine, pa nego sta.... A dok Seso prima odlikovanja, mrtav ladan, na slobodi uziva.... Davno sam izgubio svaku vjeru u tribunale, sudove i tzv ¨pravdu¨.

Habuhabuhabu

Nećemo dugo čekati da Amerika tu crkvu od mafije proglasi terorističkom organizacijom.

De

ce zakopati kosti ovog svetimira?

Porfiricus Geneticus

***

Lila

Pa znamo.mi dobro ko su i sta su komsije. U ime Boga, pa ubijaj ZABORAVILI I POPOVI ZA BOZIJE ZAPOVIJESTI. VJERSKI ODRON!

Ljiljan

Već 15 God.pišem da je spc(čitaj:servska p ederska crkva )izvor svih problema na prostorima bivše smrdoslavije,leglo popova ped era I pe dofola,lopova,razbojnika I ostalog smeća!Tu zločinačku sektu treba zakonom zabraniti!

Ljiljan

Samo da naglasim za mnoge koji to ne znaju,da je ovaj krmak osuđen za ratne zločine u vojvodini gdje rata nije bilo a zamislite kakav je tek bio u BiH?!

Seselj

*** SVAKOM **Mestu se PONOVILA.

Seselj

***

***

***

Ja

***

***

***

JEBO PAS FAMILIJU Urednicima ovije Novimna

Deca im se MRTVA radjala

ZA Ljiljana i Bosanca

***

Govor mržnje

Crkva u fašista i omiljeni im lik, *** koji će uskoro da . ka Porfiricus Geneticus *** koja ti ***I i uredniku ovijeh ***NOVINA i SVAKOM ko misli kao i Ti a puno je takvije ***---***

Sege Ba.

***caste zlocinca bolenici pogani ka Bosanac ***

Govor mržnje

*** i uredniku *** i SVAKOM ko misli kao ***---***

muji

*** turske VERE

Seselj zloćinac

>>*** koja ti ***I i uredniku ovijeh ***NOVINA i SVAKOM ko misli ***

***

***

Da nijedan ***

***

Sta t znas ***

***i Uredniku ovije Novina ***VERE (ne kaže se ovijeh, nego ovih) ka Arhangel

To je bio STAROSRPSKI--jezik tojije Djedova --

ka Sta t znas ******NDERU

Urednice--***

**** si ***-ako ga IKAD dobijes

Urednice, ***

***

*** je ***

***

Seselj ratni zločinac

***--****LI Djecu ***

***

***

***METAK

****

Pero

>>@Invazijom Rusije (RF) na Ukrajinu 2022. na vidjelo su izasle namjere Slavenskog svijeta kroz velikosrpske i velikohrvatske projekte. EU i NATO su znacajno ugrozeni tim projektima. Izlazak Rusije na Jadransko more bi unistilo Zapad i razbilo Evropu. Danas su toga svjesne i VB, Francusku, Njemacku i SAD. Bedem su BiH i CG kao brane ka Jadranu. Moraju ih spasiti. @Treba svakoj drzavi nastaloj raspadom JU formirati njenu naciju. Dokinuti nacije Kraljevine SHS izvan maticnih drzava. @Vratiti iskonsko ime drzavi Bosna, nacija Bosanska. @Demontirati Dejtonski ustroj drzave jer je rezultat agresije susjednih drzava, embarga na oruzje, teskog krsenja temeljnih ljudskih prava, planskih i sistematdkih zlocina, ukljucijuci genocid nad Bosnjacima. @Ako to ne poduzme Zapad se raspada i ostaje bez moci. Mjesto Zapada svijetom ce vladati Istok! Na Jadranu i Mediteranu ce vladati Rusija i Kina. ka Rjesenje je jednostavno<<

MA STA VAM JE

SESELJ NIJE NACIONALISTA UOPSTE DIVAN COVJEK OBOZAVAM SESELJA

***

KAO BOSNJACI

***

Seselj nije ratni zlocinac, kao sto ste napisali, on je osudjen zbog nepostovanja suda i zbog huskanja u hrtkovcima, ali ne i za ratni zlocin, jer ga nije ni pocinio. Treba procitati presudu suda, to sto je bio u hagu, ne znaci da je kriv. Nisu mu mogli nista naci, pa su ga osudili za nepostovanje suda. Seselj ih je sam rasturio.

/ Najnovije