Skandalozne poruke iz Skupštine CG: Srbi nema zbog čega da se kaju

4
Radiosarajevo.ba
Skandalozne poruke iz Skupštine CG: Srbi nema zbog čega da se kaju
Print Screen / Jovan Jole Vučurović

Skupština Crne Gore raspravlja danas o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Ova tačka dnevnog reda izazvala je burnu raspravu.

Jovan Jole Vučurović, poslanik NSD-a u Skupštini kazao je kako će oni glasati protiv jer rezolucija "satanizuje Srbe". "Nema srpski narod bilo kakav teret da mora da ga skida, niti imamo zbog čega da se kajemo. Mi smo slobodarski i pobjednički narod, ali i narod koji je često bio na putu velikog stradanja", poručio je.

Vučurović je rekao da je razočaran što nema predstavnika Vlade CG jer je došlo do gorkih riječi među njima u vezi ove teme.

“Ovo je teška tema. Bolje bi bilo sve za nas da ih je što manje posebno kada se stavljaju u kontekst dnevne politike. Moram istaći da rezolucija nije prošla na Odboru za ljudska prava i slobode ni na Zakonodavnom odboru. Možda bi da su bili prisutni posalnici Demokratske partije socijalista”, rekao je Vučurović.

Vučurović je istakao kako njihov Klub neće glasati za ovu rezoliciju.

“Ona je svojevrsna provokacija. Direktno je usmjerena protiv srpskog naroda, ali je namijenjena i za dnevno-političku upotrebu. Oni koji stoje iza, više su razmišljali o političkim poenima nego žrtvama i podizanju tenzija u društvu kako bi podigli svoje posrnule političke rejtinge. Ovo je pokušaj stanizacije srpskog naroda. Da se Srbi nagovore da ovaj zločin nazivaju genocidom i da se srpski narod proglasi genocidnim narodom. To poigravanje srpskim narodima neće proći. Navikli smo na te smicalice bilo da dolaze iz međuanrodne zajednice bilo iz balkanskih prostora. Nema srpski narod bilo kakav teret da mora da ga skida. Niti imamo zbog čega da se kajemo. Mi smo slobodarski i pobjednički narod, ali i narod koji je često bio na putu velikog stradanja najčešće od svih naroda”, rekao je Vučurović, piše N1.

Istakao je kako “osuđuju sve zločine pa i u Srebrenici, ali da očekuju da se osude i zločini nad Srbima”.

Osuđujem prekopavanje kostiju žrtava iz Srebrenice koji se koriste u dnevno-političke potrebe”, poručio je Vučurović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije