Učenici dizali ruku u ustaški pozdrav, direktor: "Ne podržavamo"

11
Radiosarajevo.ba
Učenici dizali ruku u ustaški pozdrav, direktor: "Ne podržavamo"
Foto: Sbplus.hr / Učenici dizali ruku u ustaški pozdrav

Osmijeh i ponos vide se na licu profesorice dok gleda svoje maturante u jednoj slavonskobrodskoj školi u Hrvatskoj.

Dok ih ona gleda i smiješka se, oni obučeni u crne uniforme dižu desnu ruku u ustaški pozdrav, piše SBPlus.

Obučeni u uniforme koje podsjećaju na HOS-ove i njima slične te s tekstom "Za norijadu spremni" na svojim majicama, učenici i učenice dižu ruku u fašistički ili "Hitlerov pozdrav", pokret rukom puno stariji od Hitlera i nacizma, ali okaljan ideologijama od kojih se danas ograđuje čitav civiliziran svijet, kao što se ograđuje i od "Za dom spremni'" pozdrav vezan za jednako sramotno razdbolje hrvatske prošlosti, neprihvatljiv bilo gdje, pogotovo u obrazovno-odgojnim ustanovama.

Ono što je još problematičnije u čitavoj situaciji u Slavonskom Brodu jest to da je teško povjerovati kako je generacija učenika rođena 2004./2005. sama došla do te ideje.

Direktor škole bio je zgrožen kad je vidio fotografiju.

"Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam fotografijom i objavom na društvenoj mreži o čemu dosad uopće nisam bio informiran. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo osobno pozdravio te ispratio u povorku gradom. Nisam primijetio sporne natpise, inače bih reagirao.

Učenika je puno pa je teško obratiti pozornost na sve, ali razrednica je trebala reagirati. Naša škola je osjetljiva na ovakve stvari. Ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve provjeriti i utvrditi odgovornost", odlučan je bio direktor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije