Skandal u komšiluku: Šef ureda potpredsjednice vlade pijan autom udario dijete pa pokušao pobjeći

2
Radiosarajevo.ba
Skandal u komšiluku: Šef ureda potpredsjednice vlade pijan autom udario dijete pa pokušao pobjeći
Foto: Agencije / Policija utvrđuje sve okolnosti / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Hrvatska policija sinoć je objavila da je uhapsila vozača koji je jučer pobjegao s mjesta nesreće u kojoj je teško povrijedio dijete, a potpredsjednica vlade Anja Šimpraga (SDSS) potvrdila je Hini da je uhapšeni vozač šef njezinog ureda.

Privedeni 45-godišnjak jučer je u Štikadi kod Gračaca, vozeći pod utjecajem alkohola, sletio automobilom s kolovoza i naletio na desetogodišnjeg dječaka koji se kretao u suprotnom smjeru uz desni rub izvan kolovoza.

Šimpraga je potvrdila Hini da je riječ o rukovodećem državnom službeniku, odnosno šefu njezinog ureda. Dijete je teško povrijeđeno, a vozač je 'htio napustiti mjesto događaja bez da povrijeđenom mališanu pruži pomoć iako je to mogao učiniti", objavila je policija.

Koliko smo sigurni na sarajevskim ulicama i ko je zakazao?

Koliko smo sigurni na sarajevskim ulicama i ko je zakazao?

Tihomiru iz sela Štefanec ukrali tonu luka: Oduzeo mi je sve, dobio gotov proizvod, a mi se mučimo

Tihomiru iz sela Štefanec ukrali tonu luka: Oduzeo mi je sve, dobio gotov proizvod, a mi se mučimo

Dječak je jučer prebačen iz Gospića u KBC Zagreb, gdje je danas operiran i stanje mu je stabilno.

"U nesreći zaradio je politraumu, povrijeđeno je više organskih sistema, ali dijete je sada stabilno i nije u životnoj opasnosti", rekao je Hini direktor KBC-a Zagreb Ante Ćorušić.

Tportal je objavio da su 45-godišnjaka u bijegu s mjesta nesreće navodno sustigla i zaustavila četiri mladića iz Sinja. Oni su potom pozvali policiju i čekali njen dolazak punih 40 minuta. Policija je potvrdila da su svjedoci događaja zadržali vozača do dolaska policajaca.

"Vozili smo dvadesetak metara iza Suzukija i primijetili kako krivuda po cesti. Pokušali smo ga upozoriti, ali nije reagirao. U jednom trenutku potpuno je izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu ceste taman na mjestu gdje je hodalo troje djece. Dvoje ga je uspjelo izbjeći, a treće je udario", rekao je jedan od mladića.

PU ličko-senjska objavila je da je 45-godišnjak vozio pod utjecajem alkohola od jednoga promila. Uhapšen je i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje.

Potpredsjednica vlade kaže da nadležna tijela vode postupak dalje i utvrđuju sve okolnosti, a ona će pokrenuti njegovo razrješenje s dužnosti šefa ureda.

"Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dječakovu porodicu kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najbitnije je u ovom trenutku da je dječakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak. Zahvaljujem zdravstvenim uposlenicima u KBC-u Zagreb koji vode brigu o stanju dječaka", kaže Šimpraga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije