Skandal u Crnoj Gori: Pustio putnicu u avion sa dvije plinske boce

0
Radiosarajevo.ba
Skandal u Crnoj Gori: Pustio putnicu u avion sa dvije plinske boce
Foto: Google Maps / Aerodrom Podgorica

Agencija za civilno zrakoplovstvo u Podgorici je danas izdala kaznu od 150 eura (oko 293 KM) službeniku za kontrolu putnika na aerodromu jer se jedna putnica na let iz Podgorice ukrcala s dvije plinske boce srednje veličine.

Iz crnogorskog aerodroma izvijestili su kako je riječ o ljudskom propustu te kako će provesti detaljnu analizu kako do ovakvih propusta više ne bi došlo, piše 24sata.hr.

"Agencija za civilno zrakoplovstvo je, kao nadzorno tijelo, a shodno Zakonu o zračnom prometu, izrekla prekršajni nalog u iznosu od 150 eura postupajućem službeniku na kontroli putnika i ručne prtljage Aerodroma Podgorica", izvijestili su iz aerodroma.

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Stručnjaci navode kako je ovaj propust mogao imati fatalne posljedice i kako bi crnogorski aerodrom mogao koštati certifikata.

Kapetan na letu je o svemu odmah obavijestio policiju, a oni su plinske boce oduzeli i odstranili ih iz aviona. Prijevoznik je podnio prijavu protiv aerodroma Podgorica jer se ovdje radi o kršenju zakona o sigurnosti zračnog prometa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije