Drama na nebu: Objavljen snimak turbulencije aviona - putnici vrište od užasa

0
Radiosarajevo.ba
Drama na nebu: Objavljen snimak turbulencije aviona - putnici vrište od užasa
Foto: Kolaž / Avion, turbulencije

Trenutak kad je kabina puna putnika u avionu vrištala dok je njihov let padao 's neba' tokom turbulencija snimljen je i objavljen na TikToku.

Svatko ko je letio, znat da vožnja ponekad može biti prilično nezgodna ako je vrijeme loše i dogode se turbulencije.

Ponekad će ovo biti samo mala tutnjava, ali postoje trenuci kada je vrijeme jako loše i avioni mogu pasti na visini, iako je turbulencija koja može srušiti avion nevjerojatno rijetka.

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

TikTokerica Allie Merwin snimila je nedavni incident na letu Spirit Airlinesa na kojem je bila, gdje je njezin avion naišao na turbulenciju i 'pao', zbog čega su svi u avionu vrištali.

Srećom, video je pokazao da je njihova zastrašujuća muka bila na sreću kratka i nakon nekoliko sekundi ludi su uvjeravali svoje suputnike da je 'u redu'.

Nije jasno odakle je let poletio niti kamo je išao, ali Allie je rekla da su 'sjedjeli na pisti' četiri sata prije polijetanja i da je vrijeme još uvijek bilo dovoljno loše da je sve u avionu preplašilo, piše UNILAD.

Stravične turbulencije na Lufthansinom letu: Od putnice zahtijevali da pobriše snimke

Stravične turbulencije na Lufthansinom letu: Od putnice zahtijevali da pobriše snimke

Njezin je video od tada postao viralan, pogledalo ga je više od sedam milliona ljudi, a mnogi su željeli podijeliti vlastita iskustva.

Neki su rekli da su i sami imali loša iskustva, iako ni izbliza tako loša kao turbulencija kroz koju su prošli Allie i njezini suputnici.

Jedna je osoba rekla da 'voli turbulencije', a druga je rekla da im je to kao 'biti na toboganu', treća je rekla da će se 'pretvarati da je u želeu' kad se to dogodi...

Druge nisu bile baš tako vesele, jedna je rekla da 'mora u avion za manje od sedam dana', a druga je dodala da je 'sada prestravljeni avionima'.

Mnogi zrakoplovi imaju strašnan problem s turbulencijama ako naiđu na nevrijemen, pri čemu ovakva vožnja potencijalno ostavlja putnike ozlijeđenima i treba im put u bolnicu.

Bilo je letova ranije ove godine na kojima su putnici tvrdili da im je posada rekla da izbrišu sve dokaze o poteškoćama s turbulencijama nakon što je let morao hitno sletjeti.

@minimerwin I’m never afraid of turbulence but I was shakinggg! My sister is the one saying “its okay” trying to calm everyone down haha ❤️ we sat on the tarmac for 4 hrs before taking off on an already delayed flight but apparently the weather was still pretty bad! #severeweather #spiritairlines #spiritairlineshorrorstory #flightreacts #flightgonewrong ♬ original sound - allie merwin

Snimka iz unutrašnjosti kabine prikazuje stvari razbacane posvuda, dok su putnici pretrpjeli ozljede kada se zrakoplov iznenada spustio prije nego što se ponovo naglo uzdigao.

Srećom, avioni su dizajnirani da prežive takve stvari, a piloti su obučeni da se nose s takvim slučajem.

Imajući to u vidu, postoje neke riječi koje definitivno ne želite čuti na svom letu, a koje mogu biti kod za nešto loše.

Ako ikad čujete svog pilota da kaže da jedan od motora 'neispravno pokazuje' to znači da je pokvaren, ali srećom pokvaren motor je nešto s čim su piloti obučeni nositi se i ne znači da ćete pasti s neba.

Iako to zvuči kao jako loša stvar, najvjerovatniji rezultat je da ćete ili morati sletjeti na neko vrijeme u drugu zračnu luku ili bi vaš pilot mogao odlučiti nastaviti i svejedno stići na odredište.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije