Skandal: Nastavnik Osnovne škole u Slavonskom Brodu prijavljen od strane maloljetnih učenica

0
Radiosarajevo.ba
Skandal: Nastavnik Osnovne škole u Slavonskom Brodu prijavljen od strane maloljetnih učenica
Foto: Pixabay / Učionica, ilustracija

U slavonskobrodskoj Osnovnoj školi "Bogoslav Šulek" nekoliko je učenica osmog razreda razrednici prijavilo njenog kolegu - nastavnika koji ih je, kako su navele, neprimjereno dodirivao i gledao te im upućivao jednako tako neprimjerene poruke. Za sve, navodno, imaju dokaze.

Razrednica je promptno reagovala na šokantne optužbe te je, postupivši prema protokolu, odmah o svemu informisala stručnu službu škole, kao i direktoricu koja je slučaj prijavila svim nadležnim službama, piše Direktno.hr.

Prema neslužbenim informacijama, prozvani je nastavnik priznao sve osim fizičkog kontakta s učenicama, a navodno je tokom današnjeg dana (op.a. ponedjeljak) priveden u prostorije Policijske uprave brodsko-posavske.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

"S obzirom na to da su u cijeli slučaj umiješane maloljetnice, a zbog njihove zaštite malo je toga što policija i škola mogu i smiju službeno reći. Možemo tek potvrditi kako smo zaprimili dojavu škole. U tijeku je provođenje uviđaja i istraživanja pa ćemo tek onda više znati o čemu se radi u konkretnom slučaju", kažu iz policije.

Osumnjičeni nastavnik predaje u još jednoj gradskoj osnovnoj školi, ali tamo zasad ne postoje slične prijave protiv njega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije