78-godišnjaku određen pritvor radi zadovoljavanja pohote pred maloljetnicima

3
Fena
78-godišnjaku određen pritvor radi zadovoljavanja pohote pred maloljetnicima
Fena / Livno / Ilustracija

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Hercegovačko-neretvanskom Kantonu sa sjedištem u Livnu, Općinski sud u Livnu je osumnjičenom 78-godišnjem P. P. iz Livna odredio mjeru pritvora u trajanju od jedan mjesec, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "zadovoljavanje pohote pred djetetom ili maloljetnikom".

Osumnjičenom se stavlja na teret da je radnjama opisanim u dostavljenom izvještaju o počinjenom kaznenom djelu, dana 14. juna 2023. godine u Livnu, pred dvije maloljetne osobe učinio radnje u kojima se stiču elementi kaznenog djela koje mu se stavlja na teret, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu HNK-a, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajući kantonalni tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Nakon održanog ročišta, zbog postojanja razloga opisanih u Zakonu o kaznenom postupku, postupajući sudac Općinskog suda u Livnu je protiv osumnjičenog donio mjeru određivanja pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku, te se poduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti pod kojima je učinjeno ovo kazneno djelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije