Sjećate li se oca iz komšiluka koji je kćerku držao zarobljenu u stanu: Prijeti mu maksimalna kazna

2
Radiosarajevo.ba
Sjećate li se oca iz komšiluka koji je kćerku držao zarobljenu u stanu: Prijeti mu maksimalna kazna
Foto: MUP Srbije / Uroš Pašajlić

Suđenje Urošu Pašajliću koji je svoju osmogodišnju kćerku L. P. držao zatočenu u stanu na Zvezdari počelo je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Podsjetimo, djevojčica je u stanu pronađena 24. marta u kupatilu stana u lošem stanju, a potraga za Pašajlićem trajala je četiri dana. On je lociran je pomoću baznih stanica mobitela i uhapšen u štek stanu na Karaburmi, gdje ga je krio prijatelj.

"Djevojčica je živjela sama u tom stanu, on je ponekad dolazio i obilazio. Živjela je u kupatilu, zaključana. Ključ je bio sa spoljne strane brave. Kada je otključano, ona je nađena u kadi, obučena. Nije imala vidljive povrede, ali je bila u katastrofalnom stanju. Cijeli stan je bio pun smeća", rekao je za Telegraf.rs sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Obožavatelji pitali princa Williama kako je Kate Middleton: Ovakvo ponašanje nisu očekivali

Obožavatelji pitali princa Williama kako je Kate Middleton: Ovakvo ponašanje nisu očekivali

Za činjenicu da Pašajlić kćerku drži zatočenu policija je saznala kada je Pašajlićeva partnerka Ivana L. (47) prijavila.

"Došla je u stanicu sa vidnim teškim povredama na licu. Rekla je da ju je Uroš udario glavom u nos i da misli da joj ga je polomio. Tada je navela da je saznala da on ima kćerku koju drži u stanu u Mirijevu i koju samo povremeno obilazi", rekao je sagovornik Telegrafa.rs..

Ivana je također bila zatočena i to u stanu u Borči.

Kako je ispričala policiji, Pašajlić ju je 19. marta pretukao, a ona je pet dana kasnije skupila snagu da pobjegne i prijavi ga. Rekla je da nije smijela da izađe iz stana u Borči jer ga se plašila, kao i da joj je nos slomio glavom. Tada je saznala da Pašajlić ima kćerku koju drži zaključanu u stanu na Zvezdari, da djevojčica ima osam godina i tamo živi sama, a on je ponekad obilazi kako bi joj odnio hranu.

Pašajlić se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu branio šutnjom, a naveo je da duže vreme pije i koristi narkotike.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dvije godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao tjelesni integritet svoje kćerke, maloljetne oštećene L. P. čime bi učinio krivično djelo nasilje u porodici.

U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog Pašajlića stiču obilježja i krivičnih djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica i Kršenje porodičnih obaveza. Također, bit će preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je nad Ivanom L. (47) emotivnom partnerkom počinio Nasilje u porodici, Zlostavljanje i mučenje i Protivpravno lišenje slobode, navedeno je u sopćenju tamošnjeg tužilaštva.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih djela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mjere bezbjednosti obavezno liječenje narkomana i obaveznog liječenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Pašajlić je optužen za dva krivična djela - Nasilje u porodici i Zlostavljanje i mučenje na štetu maloletnog lica - a mogao bi da dobije više od 10 godina robije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije