Sjećate li se dječaka koji je ubio prijatelja u bh. komšiluku: Neće odgovarati

0
Radiosarajevo.ba
Sjećate li se dječaka koji je ubio prijatelja u bh. komšiluku: Neće odgovarati
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Srbijanska policija / Ilustracija

Više javno tužilaštvo u Nišu saopćilo je da je nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza utvrđeno da je 13-godišnjeg dječaka A. S. u kući u Niškoj banji ubio njegov vršnjak M. M., dodajući da je M. M. krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina života.

Više javno tužilaštvo u Nišu obaviješteno je da je 5. oktobra, oko 11 sati, u kući u Niškoj banji pronađeno tijelo A. S. (13).

Dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Nišu obavio je uviđaj na mjestu događaja i naložio preduzimanje svih radnji na prikupljanju dokaza radi rasvetljavanja okolnosti pod kojima se događaj odigrao.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

"Nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza utvrđeno je da je A. S. lišen života od strane M. M., navode iz tamošnjeg Tužilaštva", prenosi RTS.

Prema Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivično-pravnoj zaštiti maloljetnih osoba, M. M. je krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina života.

Shodno odredbama označenog Zakona o navedenom je obaviješten Centar za socijalni rad Niš, kao organ starateljstva, radi preduzimanja mjera u okviru njegove nadležnosti, dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije