Šesti dan protesta u Beogradu počeo uz "Marš na Drinu"

Radiosarajevo.ba
Šesti dan protesta u Beogradu počeo uz "Marš na Drinu"
Šesti dan zaredom organiziran je protest u Beogradu.

Ovoga puta ispred Vlade Srbije okupili su se Vojni i Policijski sindikat Srbije i nezadovoljni građani, javlja B92.

Okupljanje članova Policijskog i Vojnog sindikata Srbije, koji protestuju nezadovoljni materijalnim statusom zaposlenih i općim stanjem u društvu, počelo je ispred Vlade.

Njima su se pridružili i građani, mahom mladi, koji šesti dan protestuju nezadovoljni pobjedom Aleksandra Vučića na izborima za predsjednika Srbije.

Okupljeni nose državne i sindikalne zastave, kao i transparente "Oteli su mi stan, smanjili penziju, šta je sledeće", "Tuđe nećemo, svoje ne damo", "Protiv dikskriminacije", "No pasaran", "Hoćemo da živimo ne, da preživljavamo", "Protiv diktature kapitala"...

Protestna šetnja predstavnika reprezentativnih sindikata vojske i policije Srbije, i studenata koji danima protestuju, krenula je od Vlade Srbije niz Nemanjinu do Predsjedništva, a onda preko Brankovog mosta do Ministarstva unutrašnjih poslova na Novom Beogradu.

Povorka od više hiljada ljudi krenula je uz zvuke pjesme "Marš na Drinu", a učesnici nose sindikalne zastave i zastave Srbije i transparente.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije