Šest novih slučajeva, umrla žena

Radiosarajevo.ba
Šest novih slučajeva, umrla žena
Printscreen / Krizni štab Hrvatske

U poslednja 24 sata novih je šest slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, a preminula je još jedna osoba, saopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

"Šest  je novooboljelih osoba u zadnja 24 sata u Hrvatskoj, a njihov ukupan broj je 2.125", kazala je direktorica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević

Do sada je testirano 41.930 osoba, od toga u zadnja 24 sata njih 877. Na bolničkom liječenju je 195 osoba, devet manje nego prethodnog dana, a na respiratoru je 13 bolesnika.

Novih je 40 bolesnika ozdravilo od zaraze koronavirusom, ukupno je do sada 1.641 osoba ozdravila. U samoizolaciji se nalazi 18.081 osoba.

Ukupan broj preminulih od koronavirusa je 86,a preminula je žena 1947. godište.

Ministar Davor Božinović je kazao da će danas donijeti dvije odluke o popuštanjima.

"Dopustit će se rad autoškola", rekao je Božinović.

Također, izvan snage se stavlja odluka o karantinu i kućnoj izolaciji za vozače međunarodnog transporta.

 Bilo je riječi i o ugostiteljima.

"Prvo je potrebno da kažem da su prijepodne objavljene upute za rad kafića i restorana. Mi smo propisali stroge mjere koje se tiču higijene i dezinfekcije. Tu nema spornih elemenata. Ima jedna razlika, a to je da je bilo rečeno da će se pustiti samo oni koji imaju terase. Međutim, mi imamo puno ugostitelja bez terasa, donesena je odluka da će se pustiti u rad i oni koji nemaju terasu", rekao je Krunoslav Capak, direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije