Šešelj: Zastavu hrvatske ustaške države i dalje ćemo pljuvati, gaziti i paliti

Radiosarajevo.ba
Šešelj: Zastavu hrvatske ustaške države i dalje ćemo pljuvati, gaziti i paliti
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj održao je konferenciju za novinare u Skupštini Srbije na kojoj je, između ostalog, govorio o jučerašnjem incidentu kada je izgazio hrvatsku zastavu.

Šešelj je rekao da ostaje da se vidi da li će protiv njega biti vođen postupak za gaženje hrvatske zastave ispred Skupštine Srbije i vrijeđanje hrvatske delegacije, zbog kojih je i prekinuta njihova zvanična poseta.

Šešelj je rekao kako vjeruje da "sve srpske patriote i časni Srbi podržavaju ono što su uradili on i Filip Stojanović iz Srpske radikalne stranke".

Lider radikala je novinarima detaljno opisao tok incidenta rekavši da je pokušao da iscijepa zastavu ispred Skupštine Srbije, ali da mu to nije uspjelo, pa je onda bacio zastavu na zemlju i temeljno je izgazio.

"Pet-šest stražara je reagiralo. Vidjeli su, otimali su zastavu iz naših ruku, hrvali se s nama. Članovi delegacije su čuli kada sam im opsovao majku ustašku. Čuo je i onaj Srbin (Milorad Pupovac op.) među njima. Pa, čemu onda ova galama ako smo sve izmislili? Bilo bi izvanredno da smo izmislili, a budale nasele, ali nismo. Zašto su se onda vratili u Zagreb? Samo zbog našeg saopćenja? Nevjerovatno mi je da sumnjate da se to desilo, ali efekat je solidan, sve i da nije bilo ništa", rekao je dr Šešelj.

On je dodao da je iznenađen što se nakon njegovog postupka "digla kuka i motika" i što su reagirali i predsjednik, i premijer, i predsjednica Skupštine.

"Kaže predsjednik da se ne može izvrgavati ruglu zastava nijedne suverene zemlje. E, može! Jer je pod tom zastavom sprovedena agresija na Republiku Srpsku Krajinu i protjerano je 200.000 Srba, a ko zna koliko ih je pobijeno. I toj zastavi se ne može odavati poštovanje. Zato ćemo je i dalje pljuvati, gaziti i paliti jer je to zastava hrvatske ustaške države", rekao je Šešelj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije