Haos u TV studiju: Zukorlić spasio Čanka od napada Šešelja i njegovih batinaša

Radiosarajevo.ba
Haos u TV studiju: Zukorlić spasio Čanka od napada Šešelja i njegovih batinaša
Foto: Kurir / Zukorlić, Čanak, Šešelj
U studiju beogradske TV Happy jutros je došlo do sukoba srbijanskih političara Vojislava Šešelja i Nenada Čanka.

Šešelj, osuđeni ratni zločinac i predsjednik Srpske radikalne stranke, zajedno s tjelohraniteljima dočekao je uvredama i prijetnjama Čanka, lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine.

"Pošto sam mu biranim riječima uzvratio, napao me je njegov tjelohranitelj. Veći incident spriječio je Muamer Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja, koji se tu nalazio i pomogao mi da izađem iz studija televizije", tvrdi Čanak.

Vojvođanski političar rekao je da "osuđeni ratni zločinac i zlikovac Šešelj dr Vojislav koji je sticajem nesrećim okolnosti poslanik u parlamentu, ponovo počeo dovlačiti batinaše da plaše ljude i prijete im".

"Mene su fizički napali. Zahtjevam od MUP-a Srbije da privede njegovo takozvano osiguranje, da se počinioci identificiraju, a Šešelj dr Vojislav da bude izložen primjeni zakona kojim mu se oduzima mandat poslanika da bi mogao da odgovara za uvrede i pretnje upućene ne samo meni nego i nizu drugih kolega", rekao je Čanak.

"Bit ćemo prinuđeni da se branimo kao što smo to činili '90-ih što nikome nije u interesu ako MUP i drugi pravosudni organi to ne urade", dodao je Čanak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije