Šešelj: Vučić i Amfilohije da se bratski izmire, a onda zajedno brane ugrožene Srbe

Radiosarajevo.ba
Šešelj: Vučić i Amfilohije da se bratski izmire, a onda zajedno brane ugrožene Srbe

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u narednih "dan, dan i po" donijeti konačnu odluku o tome da li će provesti Badnji dan sa Srbima na sjeveru Crne Gore.

U intervjuu za TV Pink predsjednik Srbije je rekao da ne planira da drži političke govore u Crnoj Gori nakon što su narasle tenzije usvajanjem crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

"Suština je da mi razumijemo da živimo u različitim državama, da poštujemo te države", rekao je Vučić.

Vojislav Šešelj, osuđeni ratni zločinac i politički otac Aleksandra Vučića, smatra da predsjednik Srbije treba ići u Crnu Goru i to u Podgoricu, što je objavio u poruci na Twitteru!

"Aleksandar Vučić bi trebao da dogovori s gospodinom Amfilohijem da zajedno u Podgorici pale badnjak pred Hramom Hristovog Vaskrsenja. To je dobra prilika da se bratski izmire predsjednik Republike Srbije i mitropolit crnogorsko-primorski, pa da zajedničkim snagama brane ugrožene Srbe.

Bratski susret predsednika Vučića i mitropolita Amfilohija pred veličanstvenim srpskim hramom nasred Podgorice, kao i potpuno izmirenje ovih narodnih prvaka uz paljenje badnjaka, bio bi veliko ohrabrenje ugroženom Srpstvu i podmuklo napadnutoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori", napisao je Šešelj na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije