Premijer Crne Gore: Ne treba nam šešeljizacija, ne očekujem radikalizaciju

Radiosarajevo.ba
Premijer Crne Gore: Ne treba nam šešeljizacija, ne očekujem radikalizaciju
Foto: Screenshot / Duško Marković

Čin poslanika Demokratskog fronta je neprimjeren i neodgovoran, ali ne očekujem radikalizaciju situacije. Vlast će obezbjediti da u zelji sve funkcioniše.

Izjavio je ovo predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

„Moram da izrazim žaljenje zbog neodgovornog odnosa prema Parlamentu i temi koja je poslanike Demokratskog fronta podstakla na takvo ponašanje. Vjerujem da današnja Crna Gora, Crna Gora u 21. vijeku ne treba ovakvo političko ponašanje i djelovanje u crnogorskom parlamentu. Ne treba nam šešeljizacija crnogorskog parlamenta. Treba nam dijalog i kada se razlikujemo jer u tom dijalogu razlike mogu biti manje, a nivo razumijevanja veći“, istakao je Marković i dodao da vjeruje da se to više nikada neće ponoviti.

Usvajanje spornog zakona u C. Gori: Teške riječi, zveckanje oružja, incidenti

Marković je ocijenio da je Vlada pokazala sposobnost da obezbijedi kvalitetan dijalog o jednom osjetljivom i važnom pitanju.

„Svjedoci ste da sam pokušavao pronaći tačke spajanja u okviru naših razlika, da sam u toku zasijedanja prihvatio inicijativu da se sretnem sa Mitropolitom crnogorsko-primorskim – dva sata sam razgovarao sa Mitropolitom. Sučelili smo argumente, i nastavili rad u parlamentu. Vidjeli ste da su prijedlozi koji su dolazili od političke grupacije Demokratskog fronta bili ucjena – uzmite ili ostavite. U jednom takvom ambijentu nijesmo mogli razumjeti njihov interes da popravljamo zakonska rješenja“, rekao je Marković.

Kazao je da su zakon i rješenja u njemu dobro svih građana, vjernika i ateista.

Poručio je građanima da je država sposobna obezbjediti mir i stabilnost, a zahvalio se građanima što nisu odgovorili pozivu Demokratskog fronta da izađu na ulice i blokiraju saobraćajnice i ugroze redovan život drugih građana.

Odgovorio je da ne vjeruje da može biti nemira u Crnoj Gori i da ne vjeruje u nestabilnost Crne Gore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije