Šešelj: Srbija treba pružiti ruku talibanima, poklonimo im vakcine

3
Radiosarajevo.ba
Šešelj: Srbija treba pružiti ruku talibanima, poklonimo im vakcine
Radiosarajevo.ba / Vojislav Šešelj komentarisao je dešavanja u Afganistanu

Osuđeni ratni zločinac i politički otac vrha Srbije, Vojislav Šešelj, u intervjuu za Happy TV komentirao je najnovija dešavanja u Afganistanu te se založio za snažnije veze talibana i države Srbije.

"Neće talibani sad ići u Srbiju. Oni sad stabiliziraju svoju državu. Međutim, ima raznih drugih islamskih terorističkih organizacija koje će iskoristiti ovu bujicu migranata da se prošvercaju u Evropu i Ameriku i onda će praviti teške glavobolje idućih godina", smatra Šešelj.

Lider radikala je rekao kako Srbija treba "pružiti ruku prijateljstva talibanima i novoj vlasti u Afganistanu", te im, primjerice, pokloniti vakcine protiv Covida-19.

U programima notorne televizije Milomira Marića Šešelj je čak likovao nad, kao tvrdi, porazom Amerikanac i NATO-a u Afganistanu.

Prema njegovim riječima, "NATO je planiran za europske prostore", te nije trebao djelovati u Afganistanu.

"Šta je radio tamo? Tamo je Crna Gora doživjela poraz do nogu. Hrvatska je doživjela poraz do nogu. Neka smo i to dočekali. U hrvatskom kontingentu. Učestvovali su i vojnici iz Crne Gore, BiH, Albanije i Makedonije", rekao je Šešelj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije