Šešelj o haosu pred Skupštinom: Da su krenuli na mene, Boška bi našli nakraj svijeta

Radiosarajevo.ba
Šešelj o haosu pred Skupštinom: Da su krenuli na mene, Boška bi našli nakraj svijeta
Foto: SRS / Vojislav Šešelj

Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj gostovao je na TV Pink gdje je komentirao posljednje nemile događaje ispred Skupštine Srbije.

Podsjetimo, na ulazu u Skupštinu došla je do sukoba Boška Obradovića i pristalica njegove stranke "Dveri" sa srbijanskim ministrom zdravstva Zlatiborom Lončarom i zastupnikom SNS-a Marjanom Rističevićem.

Šešelj se prisjetio svog sukoba s Obradovićem prije nešto manje od godinu dana, na istom mjestu - ulazu u Skupštinu Srbije.

"Nisu dali da mi prođe auto. Stavili su traku pa je držali. Ja sam rekao: 'Vozi, gazi, gazi g***a'. Tada su saznali da je bolje sa mnom ne ulaziti u konflikt, a ko mene napadne teško njemu. Udario bih prvu dvojicu, trojicu, a onda bi oni mene razbili. Da sam ja pao tamo, našli bi Boška na kraj sveta", rekao je ratoborni Šešelj na TV Pink.

Haos pred Skupštinom: Pogledajte obračun Vojislava Šešelja i Boška Obradovića

Ispred Skupštine Srbije danas je, prije početka sjednice o Kosovu, došlo do incidenta kada je vozilo sa osuđenim ratnim zločincem i predsjednikom Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavom Šešeljem izguralo poslanike Dveri koji su ispred parlamenta došli da sačekaju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije