Vučić se obratio građanima: "Napale su nas fašističke falange"

Radiosarajevo.ba
Vučić se obratio građanima: "Napale su nas fašističke falange"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od svih političara i građana u Srbiji da najoštrije osude incident ispred parlamenta.

Incident se desio kada je predsjednik Dveri Boško Obradović, nekoliko zastupnika i simpatizeri stranke blokiralo stepenište na ulazu u Skupštinu, a u jednom trenutku došlo je i do guranja Obradovića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara. 

Haos u Beogradu: Pogledajte sukob Boška Obradovića i ministra Lončara

Aleksandar Vučić je u obraćanju građanima Srbije preko Instagram naloga "buducnostsrbijeav" rekao da su danas "fašističke falange" Boška Obradovića i Saveza za Srbiju fizički napale narodne poslanike.

Naveo je da su ih obarali na zemlju, cijepali njihove sakoe, "želeći da pokažu da je nasilje ono što bi trebalo da vlada u Srbiji i ono što bi trebalo da dobije većinsku podršku naroda".

"Zato tražim od svih građana Srbije da na najoštriji mogući način osude fašističko divljanje ovih ljudi i da pokažemo da je Srbija demokratska zemlja", rekao je Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije