Seka Sablić: Zgrožena sam monstruoznim činom Mike Aleksića

1
Radiosarajevo.ba
Seka Sablić: Zgrožena sam monstruoznim činom Mike Aleksića
Foto: RAS Srbija / Seka Sablić

Legendarna glumica Jelisaveta Seka Sablić podržala je kolegicu Milenu Radulović nakon njene ispovesti da ju je čuveni pedagog glume Miroslav Mika Aleksić silovao.

Ona je za Nova.rs rekla da, srećom, nikada nije upoznala Aleksića, ali da joj je bilo jasno da "gleda monstruma, dok je sa djecom gledala njegove emisije".

“Pridružujem se zgražavanju i nastrašnijoj osudi za Miku Aleksića koga na sreću nisam ni videla ni upoznala, ali sam videla pre nekoliko godina njegovu emisiju sa decom i jasno mi je bilo da gledam monstruma! Treba da se zapita ovo nesređeno društvo gde su psiholozi itd. Ovako su predatoru žrtve same dolazile i to one najlepše, ustreptalih duša, željne lepote glume. Naravno, velike čestitke devojkama”, rekla je Seka Sablić za Nova.rs.

Podsjećamo, glumica Milena Radulović u ispovijesti za medije rekla je da ju je ugledni beogradski učitelj glume Mika Aleksić silovao dok je imala 17 godina.

Nakon njene priče, u javnosti su još dvije djevojke ispričale o sličnom iskustvu sa ovim voditeljem glumačke škole.

Ukupno je sedam djevojaka prijavilo Aleksića da ih je silovao i zlostavljao dok su bile maloljetnice, kako je ranije prenio Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije