Šefica Kluba poslanika Bošnjačke stranke o padu Vlade: Crna Gora se vratila sebi

0
F.V.
Šefica Kluba poslanika Bošnjačke stranke o padu Vlade: Crna Gora se vratila sebi
Foto: Anadolija / Kenana Strujić Harbić

Crna Gora je došla sebi, kaže za portal Radiosarajevo.ba šefica Kluba poslanika Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore Kenana Strujić Harbić nakon što je sinoć, kako je i najavljivano, srušena Vlada Crne Gore.

Podsjetimo, zastupnici Skupštine Crne Gore su sa 43 glasova "za" izglasali nepovjerenje Vladi Crne Gore na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Pored 43 "za", "protiv" je glasalo 11 , od prisutnih 54 poslanika. Suzdržanih nije bilo. Među onima koji su glasali za pad vlade Zdravka Krivokapića bili su i zastupnici Bošnjačke stranke.

Oglasili se iz SDA: 'Dodikove laži i prijetnje su alibi za secesionizam'

Oglasili se iz SDA: 'Dodikove laži i prijetnje su alibi za secesionizam'

„Konačno je Crna Gora u Skupštini izdefinisala većinu okupljenu oko ideje građanske, demokratske i antifašističke Crne Gore. Ta i takva Crna Gora ne samo da je većinska, već bez te većine ne može postojati kao evropska, samostalna i multietnička država“, kazala je Strujić Harbić za portal Radiosarajevo.ba.

Kako je dodala, pred njima je dosta posla...

"Kojim se treba popraviti šteta koju je apostolska Vlada nanijela Crnoj Gori, otkočiti zastoj u procesu pristupanja EU i ući u proces pomirenja građana u Crnoj Gori“, zaključila je Strujić – Harbić.

Prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vladi potpisao je 31 poslanik opozicije i koalicije Crno na bijelo, prenio je ranije N1. Inače, na sjednici Skupštine, 29. decembra, izglasane interpelacije ministrima vanjskih poslova, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i prosvjete, nauke, kulture i sporta, čime je postalo jasno da nemaju podršku parlamentarne većine.

Potpisnici prijedloga za izglasavanje nepovjerenja Vladi naveli su da je premijer Zdravko Krivokapić najavio da će odbiti da postupi po interpelacijama za smjenu tri ministra.

"Time je pokazao da ne poštuje Ustav i zakone, ali ni osnovne demokratske principe poštovanja parlamenta kao najvećeg zakonodavnog doma koji je birao sastav Vlade", kaže se u obrazloženju, prenosi RTCG.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije