Šeki Radončić: Pade Vlada usred Titograda!

0
Radiosarajevo.ba
Šeki Radončić: Pade Vlada usred Titograda!
Foto: Aktuelno.me / Šeki Radončić

Poznati novinar i publicista iz Crne Gore Šeki Radončić obratio se postom na svom Facebook profilu nakon konferencije za medije odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića.

Podsjetimo, vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na čijem je dnevnom redu bilo razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, zaključena je nakon što dnevni red nije usvojen.

Za dnevni red glasalo je 77 poslanika, 20 je bilo za, 11 protiv i 46 uzdržano.

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Na sjednicu su došli skoro svi poslanici vlasti i opozicije, a poslanica DF-a Simonida Kordić glasala je putem video-veze.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je tražio razrješenje Abazovića nakon što su koalicija “Crno na bijelo” (GP URA i CIVIS) i opozicioni poslanici tražili izglasavanje nepovjerenja Vladi, o čemu će poslanici glasati sutra (petak).

Post Šekija Radončića sa Facebooka prenosimo u cjelosti:

"PADE VLADA USRED TITOGRADA

Nakon što je zalelekao – kuku njemu za njega – crnogorski premijer Zdravko Krivokapić je najavio za sjutra pad svoje Vlade eksperata, apostola, popova, šovinista, kelerofašista i fašista. Nisu mu, dakle, Vladu mogli spasiti ni Vučić, ni Putin, ni svi popovi Srpske crkve u Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Srbiji. Pa ni duh pokojnog mitropolita Amfilohija.

Gnojni čir je pukao, samo ćemo vidjeti koliko će vremena trebati da rana zaraste i da se ogromna šteta sanira", napisao je Radončić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije