Sedam godina nije dolazio na posao i sada poslodavcu mora platiti 268.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Sedam godina nije dolazio na posao i sada poslodavcu mora platiti 268.000 KM
Foto: Unspash / Muškarac mora isplatiti odštetu od 268.000 KM

Muškarac s područja Zagreba punih sedam godina nije dolazio na posao. Ovih je dana odlučeno da poslodavcu mora platiti ukupno 137.000 eura (više od 268 hiljada KM) odštete.

Muškarac je bio zaposlen kao domar u domu za djecu na području Zagreba. Kako u domu nisu bili zadovoljni njegovim radom, više puta su ga upozoravali na to i tražili da se promijeni. No, umjesto toga, radnik je tužio ustanovu u kojoj je radio tvrdeći da ga uznemirava i diskriminira.

Desilo se to još u novembru 2012. godine. Nakon toga, prestao je dolaziti na posao, a poslodavac mu je punih sedam godina, sve do decembra 2019., isplaćivao punu platu.

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

"Za vrijeme prekida rada, budući da je to zakonska obaveza, dom za djecu mu je uredno isplaćivao platu u iznosu na koji bi imao pravo da je radio. U tom razdoblju Dom je muškarcu na ime bruto plate za zaposlenike isplatio ukupno 137.000 eura (više od 268 hiljada KM)", navodi se u presudi.

Zaposelnik na kraju nije uspio "dokazati da ga je poslodavac uznemiravao na osnovu spola, diskriminirao, omalovažavao, podcjenjivao njegov rad te na razne načine navedene u predmetnoj tužbi povrijedio njegovo pravo na dostojanstvo", prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije