Slučaj iz BiH: Policajac dobio otkaz, danima nije dolazio na posao

0
Fena
Slučaj iz BiH: Policajac dobio otkaz, danima nije dolazio na posao
FOTO: AA / Ilustracija

Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH, nakon razmatranja podnesenog zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka, donijela je Odluku o prestanku radnog odnosa za policijskog službenika Jedinice granične policije Tuzla ZK, koji je od 8. do 30. juna 2020. godine bio neopravdano odsutan sa posla.

Na osnovu izvedenih dokaza, Disciplinska komisija utvrdila je da je policajac Jedinice granične policije Zračne luke Tuzla Z.K. nije opravdao svoje odsustvo sa dužnosti tokom navedenog perioda.

Tako je, prema podacima Granične policije BiH, počinio ozbiljnu povredu službene dužnosti iz člana 105. stav (1), tačka (20) Zakona o policijskim službenicima BiH, odnosno člana 5. stav (1), tačka (20) Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti Policijskih službenika BiH, što se definira kao neopravdano odsustvo sa dužnosti tri dana uzastopno ili ukupno pet dana tokom jedne kalendarske godine, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije