Granična policija BiH otkrila 55 kilograma marihuane: Uhapšen Crnogorac

AA
Granična policija BiH otkrila 55 kilograma marihuane: Uhapšen Crnogorac
Foto: cdm.me / Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška, 25. jula 2020. godine u tri sata ujutro, spriječili su krijumčarenje 55 kilograma i 402 grama opojne droge marihuane, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Opojna droga otkrivena je na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole teretnog motornog vozila ”Fiat Ducato“, crnogorskih nacionalnih oznaka, na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska pogledajte baštu u Gradiška.

Naime, prilikom pregleda, uz korištenje specijalističke opreme koju je GPBiH donirala Vlada SR Njemačke, policijski službenici su u stranicama vozila koje su obložene drvenom oblogom, uočili nekoliko paketa oblijepljenih prozirnom folijom.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama službenici JGP Gradiška lišili slobode vozača, državljanina Crne Gore i pretresli spomenuto vozilo. Nakon izvršenog pretresa vozila i vaganjem, utvrđeno je da se radi o 50 paketa ukupne težine 55 kilograma i 402 grama marihuane. Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ”neovlašten promet opojnim drogama“, državljanin Crne Gore bit će predat Tužilaštvu BiH.

”Opredijeljenost GPBiH je permanentna zaštita državne granice i borba protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija. Ova akcija, ali i prethodne akcije sprečavanja krijumčarenja ljudi, opojnih droga i akciznih roba nastavak su aktivnosti GPBiH u cilju identificiranja, otkrivanja i procesuiranja krijumčara i presijecanja organiziranih kriminalnih grupa. Uz mjere sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice u graničnom pojasu, policijski službenici GPBiH kontinuirano prikupljaju informacije o osobama koje se bave krijumčarenjem i ovakve aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu“, izjavio je direktor GPBiH Zoran Galić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije