Davor Matijević nezadovoljan rezultatima kritikovao vodstvo stranke

3
Radiosarajevo.ba
Davor Matijević nezadovoljan rezultatima kritikovao vodstvo stranke
Foto: X / Davor Matijević

Davor Matijević, član SDP Hrvatska, komentarisao je rezultate jučerašnjih izbora u Hrvatskoj. Kritikovao je predsjednika stranke, Peđu Grbina, dodavši da je on na njegovom mjestu, da bi odmah dao ostavku.

- Treba biti realan, šanse nema. Hoćemo li sastavljati, mogli bismo jedino s nepricipijalnom koalicijom, čemu se osobno izričito protivim. Podbacili smo. Nakon osam godina HDZ-a poražavajuće i žalosno da se mi borimo za 45. mandat. Ovo treba biti iskren poraz SDP-a - kazao je.

Kako prenosi 24sata Matijević je dodao da će u koaliciju s desnicom jedino bez njega.

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

- Ne mogu se zamisliti u suradnji s Domovinskim pokretom. Uzmite prosječnog birača SDP-a i prosječnog birača Domovinskog pokreta, ne mogu funkcionirati jedni s drugim. Ne postoji nikakav razlog kojim bi opravdali tu suradnju - dodao je. Istaknuo je kako ga je strah kako bi rezultati izgledali da se Zoran Milanović nije direktno uključio u kampanju. - Poručili su nam da nismo dovoljno dobri, ovo je već drugi žuti karton - kazao je pa se prisjetio prošlih izbora. - Najveća odgovornost je Peđe Grbina, članova Predsjedništva i Glavnog odbora. Da sam ja predsjednik SDP i da imam ovakve rezultate, danas bih se zahvalio svima - zaključuje Matijević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije