Plenković proglasio pobjedu HDZ-a na izborima u Hrvatskoj: "Večeras slavimo, sutra formiramo vladu"

4
Radiosarajevo.ba
Plenković proglasio pobjedu HDZ-a na izborima u Hrvatskoj: "Večeras slavimo, sutra formiramo vladu"
Foto: EPA-EFE / Plenković proglasio pobjedu

U Hrvatskoj su u srijedu 17. aprila, održani parlamentarni izbori, a HDZ je, prema doduše neslužbenim rezultatima, proglasio pobjedu.

Četrdesetak minuta nakon ponoći, javnosti se obratio Andrej Plenković - u dvorani, u koju je ušetao uz pjesmu Eye of the Tiger, dočekan je s aplauzom i prvo je rekao: "Hvala vam lijepa.",

Zahvalio je svim građanima koji su sudjelovali na izborima, "koji su održani na ovaj bizaran dan, zahvaljujući [Zoranu] Milanoviću:

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

"Ono što je bitno da je HDZ po treći put uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima. Sutra krećemo u formiranje parlamentarne većine kako bismo formirali treću Vladu."

"Umjesto da čestitaju, oni nastavljaju s govorom mržnje. Kreirali su ozračje koje nije primjereno. Pozivam sve one stranke koje su dobile povjerenje, a ne pokazuju isključivost kao što je SDP, koji je pao za 20 mandata uz svo kršenje Ustava i prolivenu žuč.. to je katastrofalno provedeno vrijeme u opoziciji, oni ne zaslužuju voditi vladu. Mi smo dobili povjerenje zajedno s našim partnerima", dodao je on, te zaključio: "Vrijeme je pobjede i slavlja, predlažem da se malo i zabavimo i da već od sutra krenemo u nove zadaće u interesu hrvatskog naroda i države."

Inače, Plenković je aktualni premijer Vlade Hrvatske te lider tamošnjeg HDZ-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije