Sastanak CEFTA: Članovi delegacije Kosova flašom pogodili predstavnika Srbije

Radiosarajevo.ba
Sastanak CEFTA: Članovi delegacije Kosova flašom pogodili predstavnika Srbije
Wikipedia / Tirana

Sastanak na nivou zamjenika ministara u okviru sporazuma CEFTA prekinut je u Tirani, nakon što su članovi delegacije Kosova flašom gađali šefa srbijanske delegacije Ivana Markovića.

Kako je Marković prenio Tanjugu u telefonskom razgovoru, sastanak na kojem je trebalo da se konstatuje šta je urađeno u prvoj polovini godine i da se pripreme prilozi za sljedeću nedjelju za sastanak u Poznanju, "tekao je najnormalnije, dok delegacija iz Prištine nije uzela riječ".

Šef delegacije Kosova počeo je, prema riječima Markovića, da iznosi političke konstatacije, spominjući kako Srbija uvodi necarinske barijere prema Kosovu i na taj način nanosi štetu njihovom razvoju i njihovoj trgovini.

"Nažalost, nakon tog izlaganja predsjedavajući sastankom, koji je u ovom slučaju bila Albanija, nije reagovao adekvatno i ja sam kao šef naše delegacije morao da uzmem riječ i da zamolim da se takva vrsta provokacija ne koristi na sastanku u okviru CEFTA", kazao je Marković.

Na to su članovi delegacije Kosova, ispričao je Marković, nasrnuli na delegaciju Srbije, uz povike da je Kosovo republika i nezavisna država, kao i da se za to izborila u svetom ratu 1999. godine.

"Našli su neku flašu koja je stajala na stolu i bacili je u mom pravcu. Pogodili su me, ali prije nego što je stigla do mene, flaša je proletjela pored glave šefice delegacije Moldavije i pored jedne koleginice iz naše delegacije", dodaje Marković.

Kako kaže, članovi delegacije Kosova, su odmah nakon toga izjurili iz sale u kojoj se sastanak održavao i sastanak je prekinut.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije