Sarajlija pao u Crnoj Gori: U cisterni krio skoro 300 kilograma marihuane

1
Radiosarajevo.ba
Sarajlija pao u Crnoj Gori: U cisterni krio skoro 300 kilograma marihuane
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Policija Crne Gore, u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, spriječila je krijumčarenje skoro 300 kilograma marihuane.

Kako je saopćeno iz tamošnje policije, droga je pronađena u cisterni MAN kojom je upravljao M. M. iz Sarajeva.

"Kamion sa cisternom marke MAN, kojim je upravljalo lice M. M. iz Sarajeva, podvrgnuto je skenerskoj kontroli na carinskom terminalu, prilikom koje je u prednjem dijelu cisterne uočen improvizovani štek u kojem su pronađena 54 pakovanja navedene opojne droge težine oko 280 kilograma", saopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Sarajlija je uhapšen po nalogu državnog tužioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene priozvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

"Uprava prihoda i carina u saradnji sa ostalim nadležnim službama svakodnevno sprovodi aktivnosti na otkrivanju i suzbijanju svih vrsta krijumčarenja, sa posebnim fokusom na otkrivanju nelegalnog prometa akciznih proizvoda i prometa narkotika", navode iz Uprave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije