Saobraćajna nesreća u bh. susjedstvu: Policajac izazvao udes pa pobjegao - ima povrijeđenih

1
Radiosarajevo.ba
Saobraćajna nesreća u bh. susjedstvu: Policajac izazvao udes pa pobjegao - ima povrijeđenih
Foto: Hina / Hrvatska policija / Ilustracija

Između Slavonskog Broda i Lužana se u subotu, 24. augusta, u večernjim satima dogodila saobraćajna nesreća koju je prouzročio policajac iz PU brodsko-posavske koji je navodno bio pod utjecajem alkohola, neslužbeno doznaju hrvatski mediji.

U vrijeme nesreće je policajac vozio privatni automobil, a tada je bio izvan službe. Nakon nesreće je napustio mjesto događaja, a doznaje se da je prije nesreće bio na privatnoj fešti.

Sam policajac je u toj nesreći teško povrijeđen, piše SB online. Prema neslužbenim informacijama, policajac je svojim vozilom udario u vozilo ispred sebe. U tom je vozilo jedna osoba teško, a druga lakše povrijeđena.

Fotografija koja govori više od riječi: Spasilac Irfan Ganibegović i bolna stvarnost Jajca

Fotografija koja govori više od riječi: Spasilac Irfan Ganibegović i bolna stvarnost Jajca

Policajcu je ubrzo pružena liječnička pomoć. Zadobio je napuknuće srčanih vena. U drugom je vozilu bio bračni par, a prilikom njihovog izvlačenja su intervenirali i vatrogasci.

O nesreći se oglasila i policija:

"Noćas, oko 00:10 sati na autocesti A3 (kod Brodskog Stupnika) dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su dvije osobe teško, a jedna osoba lakše povrijeđene.

Uviđajem je utvrđeno da je 47-godišnji policijski službenik izvan službe upravljao teretnim automobilom od istoka u smjeru zapada, dok se ispred njega u istom smjeru kretao teretni automobil italijanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 65-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazila 67-godišnjakinja.

Do saobraćajne nesreće je došlo tako što 47-godišnjak nije držao potreban razmak krećući se iza navedenog vozila pri čemu je prednjim djelom udario u stražnji dio teretnog vozila, nakon čega je 65-godišnji vozač izgubio nadzor nad vozilom udarivši u središnju metalnu ogradu i smjerokazne stupiće.

Nakon saobraćajne nesreće 47-godišnjak je nastavio kretanje s vozilom te je nedaleko od mjesta saobraćajne nesreće zaustavljen od strane policijskih službenika. U ovoj saobraćajnoj nesreći teško je povrijeđen 47-godišnjak te je nakon ukazane liječničke pomoći u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu, prebačen na KBC Osijek na daljnje liječenje. Vozač iz drugog vozila, odnosno 65-godišnjak je teže povrijeđen, dok je 67-godišnjakinja lakše povrijeđena.

Policijski službenici su od 47-godišnjaka izuzeli potrebite uzorke (krv i urin) radi provođenja analize na alkohol, te također protiv istoga podnose krivičnu prijavu zbog kaznenog djela Izazivanje saobraćajne nesreće u cestovnom saobraćaju i Nepružanje pomoći.

Niko od povrijeđenih osoba nije koristio sigurnosni pojas u vezi čega policija protiv istih podnosi obavezni prekršajni nalog iz Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama”, objavila je policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije