Novi detalji nesreće kod Okučana: Vozač koji je usmrtio dijete imao 2,45 promila alkohola u krvi

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji nesreće kod Okučana: Vozač koji je usmrtio dijete imao 2,45 promila alkohola u krvi
Foto: Dalmatinski portal / Hrvatska policija / Ilustracija

Policijska uprava brodsko-posavska objavila je detalje saobraćajne nesreće u kojoj je sinoć poginuo 13-godišnji dječak.

Nesreća se dogodila oko 20:30 sati na Državnoj cesti D5 u Cagama. Policijski službenici Postaje prometne policije u suradnji sa zamjenikom Općinskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu obavili su uviđaj na mjestu događaja, a utvrđeno je kako je 50-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,45 promila.

Vozač se, kako pojašnjavaju iz policije, kretao cestom u smjeru sjevera, a ispred njega su se, uz desni kraj ceste, na biciklima vozili 13-godišnjak, 15-godišnjak i 14-godišnjak, piše Večernji.

Odrađen veliki posao: Pogledajte kako su izgledale ulice Sarajeva nakon Sarajevo Film Festivala

Odrađen veliki posao: Pogledajte kako su izgledale ulice Sarajeva nakon Sarajevo Film Festivala

"Do saobraćajne nesreće je došlo tako što je 50-godišnjak prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio bicikla kojim je upravljao 13-godišnjak nakon čega je pao na cestu, da bi se nakon navedenog 50-godišnjak udaljio tada u nepoznatom smjeru.

U saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao 13-godišnjak. Policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja o počinitelju te su ga nakon određenog vremena zatekli i uhapsili na mjestu prebivališta", navodi policija.

 "Zbog sumnje da je 50-godišnjak počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu slijedi daljnje kriminalističko istraživanje", dodali su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije