Sabornik SDP-a: Grabar-Kitarović samo krađom može pobijediti na izborima

Radiosarajevo.ba
Sabornik SDP-a: Grabar-Kitarović samo krađom može pobijediti na izborima
Foto: Patrick Macek / Pixsell / Željko Jovanović

Sabornik Socijaldemokratske partije (SDP) i bivši ministar obrazovanja u Hrvatskoj Željko Jovanović je poručio da aktualna predsjednica ove zemlje Kolinda Grabar-Kitarović može biti reizabrana na ovu funkciju samo ako bude "krala na izborima", prenosi HINA.

Istakao je da se Grabar-Kitarović nije htjela izjasniti o SDP-ovom prijedlogu Zakona o izboru predsjednika koji podrazumijeva višestranačke biračke odbore i da svaki glasač svojim potpisom potvrdi da je primio glasački listić. Za Jovanovića je to želja aktualne predsjednice i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) da "kradu na izborima".

"Grabar-Kitarović se ni jednom riječju nije izjasnila o tome, jer kao i HDZ želi krasti na predstojećim izborima jer zna da drugačije ne može pobijediti", rekao je.

Ubjeđen je da je krađom ostvarila pobjednički rezultat na posljednjim predsjedničkim izborima. Prema njegovim riječima, protukandidata Ivu Josipovića je pobijedila zahvaljujući glasovima iz Bosne i Hercegovine odnosno da je pobjedu ostvarila s 30.000 glasova više, a nevažećih je bilo 60.000.

"Ne moram ponavljati što se može raditi nakon što se zatvore biračka mjesta, poništavanje glasačkih listića koji ne odgovaraju Kolindi Grabar-Kitarović i zaokruživanje ljudi koji uopće nisu izašli na izbore", zaključio je Jovanović, prenosi HINA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije