Čokolinda uskoro na policama, dobro će se prodavati

Radiosarajevo.ba
Čokolinda uskoro na policama, dobro će se prodavati
FOTO: Arhiv / Kolinda Grabar-Kitarović

Obilazeći Koprivničko-križevačku županiju predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović otkrila je kako je menadžerima jedne prehrambene industrije dala saglasnost da jedan svoj proizvod nazovu po njoj - Čokolinda.

"Uvjerena sam da će se sigurno dobro prodavati, ne samo u području jugoistoka Europe nego i u području Zaljeva i drugih država. Nek' nam država raste, a meni neka se smiju koliko hoće. Zabrinjavaju me, naravno, trendovi lošeg i ružnog jezika, jezika mržnje, ali mene ne može ništa pokolebati", kazala je Grabar-Kitarović , prenosi Slobodna Dalmacija.

Inače, izraz Čokolinda nastao je nakon bure koja se podigla tokom predsjedničine podjele darova dubrovačkoj djeci u decembru 2016. godine. U paketu se tada, našla i čokoladica srbijanske firme, pa se Kolinda Grabar Kitarović izvinila djeci i javnosti. Mini afera s čokoladicom, prozvana je tada Čokolinda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije