S tržišta Hrvatske vraćen proizvod iz Njemačke: Nemojte ga konzumirati i vratite ga u prodavnicu

0
Radiosarajevo.ba
S tržišta Hrvatske vraćen proizvod iz Njemačke: Nemojte ga konzumirati i vratite ga u prodavnicu
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kupovina / Namirnice

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavijestio je u petak, 8.marta, potrošače o opozivu proizvodu Smoothie energy mix od 250 ml, s rokom upotrebe do 12. marta 2024. godine, zbog povećanog sadržaja mikotoksina – patulina u proizvodu.

Proizvod je iz Njemačke od proizvođača Molkerei Gropper GmbH & Co. KG.

"Molimo kupce da provjere jesu li kupili navedeni proizvod, ako jesu da se suzdrže od konzumacije te da ga vrate u najbližu prodavnicu gdje će im biti vraćen novac", saopštili su kompanije, a prema infomacijama hrvatskih portala, proizvod se prodavao u Lidlu i Konzumu.

Klafurić: Meč na Koševu dolazi u dobrom trenutku za nas

Klafurić: Meč na Koševu dolazi u dobrom trenutku za nas

Kupcima su uputili izvinjenje na nelagodnosti zbog povlačenja proizvoda, ali i dodali da im je u interesu da svi proizvodi koje stavljaju na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijumima kvalitet i zdravstvene ispravnosti.

"Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EU) 2023/915 od 25. aprila 2023. o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani i o stavljanju izvan snage Uredba (EZ) br. 1881/2006, te pripadajućim izmjenama i dopunama”, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije